IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Mesele Murat Kurum Degil, Mesele Gelecegimiz'

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Topkapi’da Hak-Is bulusmasina katildi. Kurum, 2019’da göreve gelen mevcut IBB yönetiminin namus sözü vermesine ragmen on binlerce isçiyi haksiz yere isten attigini, söz konusu düzene 31 Mart aksami son verecegini belirtenek, “Onlarin yaptigi gibi kimseyi haksiz yere isten çikarmayacagiz. Maalesef arkadaslariniz evine ekmek götüremedi. Ailesi için, yavrulari için mücadele verirken bir gün ise gittiklerinde kartlarinin çalismadigini gördüler. Mesele Murat Kurum meselesi degil. Siyasi parti ya da ideoloji meselesi degil. Mesele gelecegimizin meselesi. Türkiye Yüzyili’nda Istanbul’un büyüyen, lokomotif, kendi kendine yeten, herkesin birlikte huzurlu ve mutlu bir sehir olmasinin kararini verecegimiz bir seçim olacak” dedi.

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Mesele Murat Kurum Degil, Mesele Gelecegimiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Fatih Topkapi’da Hak-Is Teskilat Bulusmasi’na katildi.

Istanbul’un son 5 yilini ‘fetret devri’ olarak nitelendiren Kurum, sehrin yeniden yükselisi için çalisacagini söyledi.

Istanbul’un gelecegi için isçi ve isveren örgütleriyle yaptigi görüsmelere atifta bulunan Kurum, “Kiymetli Hak-Is’in tüm personelini sevgiyle, saygiyla, muhabbetle selamliyorum. Bugün yine ortak sevdamiz Istanbul’umuz için bir aradayiz. Ortak sevdamiz diyorum; çünkü bulustugumuz tüm dostlarimizda Istanbul’un gelecegi için ayni heyecani, ayni coskuyu ve azmi görüyorum. Dertlerimizi anlattigimiz bütün kardeslerimiz de ayni motivasyonla Istanbul’un fetret devri bitsin, yeniden yükselisi baslasin istiyorlar. Geride biraktigimiz günlerde Istanbul Sanayi Odamizda, TÜSIAD, MÜSIAD ve ASKON’umuzda, Istanbul Ticaret Borsamizda, TÜMSIAD’imizda bu toplantinin benzerlerini gerçeklestirdik. Istanbul’umuzun gelecegini konustuk. Yine Memur Sen’imize, Türk-Is, Istanbul Ticaret Odasi ve Kamu Sen’imize ziyaretler gerçeklestirdik. Hak-Is’imizle bir araya geldik. Baskanlarimizla, yöneticilerimizle, temsilci ve üyelerimizle birlikte yapacaklarimizi, ortak hedeflerimizi konustuk” dedi.



“Namus sözü vermelerine ragmen on binlerce çalisani ekmeginden ettiler”

Murat Kurum, 2019’da göreve gelen mevcut IBB yönetiminin on binlerce isçiyi haksiz yere iste attigini hatirlatti. 31 Mart’tan sonra hiç kimseyi haksiz yere isten çikarmayacaklarini vurgulayan Kurum, “Hak-Is’imizin teskilat bulusmasi çerçevesinde büyüksehir ve ilçe belediye çalisanlari, saglik ve sosyal hizmet, koruma ve güvenlik, toprak ve madencilik çalisanlariyla birlikteyiz. Haksiz yere arkadaslarinizi isinden, ekmeginden ettiler. O zaman sunu demislerdi; ‘Biz göreve geldigimizde kimseyi haksiz yere isten çikarmayacagiz.’ Namus sözü verdiler. Maalesef arkadaslariniz evine ekmek götüremedi. Ailesi için, yavrulari için mücadele verirken bir gün ise gittiklerinde kartlarinin çalismadigini gördüler. 2019’da is bilmez belediye baskani taahhüt etmisti; ‘Kimseyi isten çikarmayacagiz’ demelerine ragmen on binlerce arkadasimizi isten attilar. Liyakatsiz yönetim anlayisini en iyi siz görüyorsunuz. Kendi isiyle, yetkinligiyle alakali arkadaslarimizi farkli alanlara sürdüklerine sahitlik ediyorsunuz. Yaptiklari baskiyla o arkadaslarin isten ayrilmasi için her türlü çabayi sarf ettiklerini sizler görüyorsunuz. Biz buna 31 Mart aksami son verecegiz ve onlarin yaptigi gibi kimseyi haksiz yere isten çikarmayacagiz. Biz Istanbullu hemsehrilerimizin bizden beklentilerini yapacagiz” seklinde konustu.



“Nasil verdigin sözleri unuttuysan, Istanbul da seni sandikta unutacak”

Murat Kurum, mevcut IBB Baskani’nin katildigi televizyon programlarinda 2019’daki verdigi vaatler sorulunca “hatirlamiyorum” demesine sert çikti. 5 yildir Istanbul’un gündeminde hizmetten çok bahanelerin ve algilarin yer aldigini belirten Kurum, “Istanbul’da yasamak zulüm haline geldi. Istanbul’da yasamak çile haline geldi. 2019’da göreve gelirken birçok vaat verdigini, bu vaatleri de unuttugunu, hatirlamadigini tüm Istanbullular ve Türkiye gördü. Göreve gelmeden önce 230 kilometre metro yapma, yesil alani artirma, belediye çalisanlarina hakkaniyetli davranma, 115 bin konut dönüsümü sözü verdiler. Ama gelinen süreçte bunlarin hiçbirinin yapilmadigini gördük. Neyi gördük; 5 senedir algilarin, iftiralarin, dedikodularin arttigini gördük. Her zaman bir bahane üretildigini gördük. Hizmetin degil algilarin ardi ardina siralandigini gördük. Istanbul’da artik maske düstü. Istanbullulara söylenen yalanlarin sonuna gelinmistir. Kendisini unutan Istanbullular, sandikta onlara verdigi sözleri hatirlatacak. Nasil verdigin sözleri unuttuysan, Istanbul da seni sandikta unutacak” dedi.



“Bizi tanimiyor ama adimi duydugunda da telaslaniyor”

Mevcut IBB Baskani’nin ‘Murat’ adini duydugunda telaslandigini söyleyen Kurum, “Ne yapacagini sasirdi” dedi.

Sunucunun aslinda IBB Baskani’nin danismanini kast ettigini hatirlatan Kurum, “Aziz Istanbul’umuzu seviyoruz. Tüm kültürlerin, medeniyetlerin, dinlerin, inançlarin birlikte yasama arzusuyla bugünlere getirdigimiz ve nice badireler atlatarak ikinci yüzyili yasadigimiz bir sehir. Osmanli’dan Selçuklu’ya uzanan, birçok medeniyetin yasadigi Istanbul’da hep birlikte mutlu bir sekilde yasamak istiyoruz. Insanimiz bizden çok fazla bir sey istemiyor. Ulasimda trafik çilesini çekmedigi Istanbul hayal ediyor. Istanbul’da yapilmasi gerekenler isler aslinda belli. Türkiye Yüzyili projemizde bu isleri 10 baslikta paylastik. Hem depreme hem ulasima iliskin hayallerimizi paylastik. Istiyoruz ki Istanbul’un 39 ilçesinde 650 bin konutun dönüsümünü yapalim. 230 kilometre sözü verdikleri ancak 8 kilometre yaptiklari metro hattini 650 kilometreye çikarmak istiyoruz. Yeni yollar, yeni kavsaklar, iki yakaya yapacagimiz yeni tünellerle ulasim sorununu çözmek istiyoruz. Metroya, metrobüse binmenin külfet oldugu bir dönemi yasiyoruz. Istanbullularin tek istedikleri zamaninda evine, sevdiklerine kavusmak. Biz bu hedeflerimizi açikladigimizda bize ‘nasil yapacaksiniz?’, ‘650 bin konutun yapilmasina gerek yok’ dediler. Bizi tüm Türkiye taniyor ama bu yari zamanli belediye baskani tanimiyor. Adimi duydugunda da telaslaniyor. ‘Murat’, ‘Murat Kurum’ dendigi zaman ne yapacagini sasirdi. O kadar telasli ki, televizyon programinda ‘Murat’ diye bir isim duydugunda ‘Hani nerede’ diyor. Spiker danismanindan bahsediyor; o da ‘Murat Kurum mu söyledi?’ diyor” ifadelerini kullandi.

“Mesele Murat Kurum degil, mesele gelecegimiz”

Murat Kurum, Istanbul’un geride kalan 5 yilda hizmetsiz kaldigini söyledi.

Mevcut IBB Baskani’nin gizli toplantilarla CHP’yi dizayn etmek için Istanbul’un kaynaklarini harcadigini söyleyen Kurum, konusmasini su sözlerle noktaladi:

“O CHP’nin kongrelerini dizayn etmekle ugrasirken biz 81 ile gittik. Bes yüzden fazla ziyaret gerçeklestirerek vatandasimizin yaninda olduk. Elaziglilar bilir, Malatyalilar bilir. Depremden 2 saat sonra yanlarindaydik. Kastamonu, Sinop, Bartin’da seller oldu, yine oraya gittik ve sözler verdik. Sözlerimizi de yerine getirdik. Son olarak asrin felaketinde de hemen bölgeye gittik. Onlar gizli zoom toplantilari yaparken, biz 3 ayda 11 ilde 180 bin konutun temelini atiyorduk. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Biz hiç algilarin, polemiklerin tarafinda olmadik. Sirtimizi her zaman milletimize dayadik ve milletimize hizmet ediyoruz. Istanbul’un 5 yilda yere düsürülmeye çalisilan 571 yillik onurunu, gururunu yeniden ayaga kaldiracagiz. 5 yildir Istanbul’da tas üstüne tas koymayan, Istanbul’un tüm kaynaklarini çarçur eden, Istanbul’u basamak ve rant olarak görenleri mi; 5 yillik bakanlik sürecinde, 9 yillik Genel Müdürlük yaptigi süreçte 81 ile hizmet etmis, sosyal konutlar kazandirmis, 365 bin sosyal konut yapmis, 46 bin afet konutunu günlerce bölgede kalarak verdigi sözleri tutmus, 81 ile 72 milyon metrekare millet bahçesi kazandirmis, milletin elini simsiki tutmus, acilar bitene kadar da asla birakmamis kardeslerinizi mi seçeceksiniz. 31 Mart’ta bunun kararini verecegiz. Mesele Murat Kurum meselesi degil. Siyasi parti ya da ideoloji meselesi degil. Mesele gelecegimizin meselesi. Türkiye Yüzyili’nda Istanbul’un büyüyen, lokomotif, kendi kendine yeten, herkesin birlikte huzurlu ve mutlu bir sehir olmasinin kararini verecegimiz bir seçim olacak.”
Kaynak: İHA