Baskan Atli Açiklamasi 'Babadag, Denizli'nin Yasanabilir 5 Ilçesinden Biri Olacak'

Babadag Belediye Baskani Ali Atli, yeni dönem için Babadag’a kazandirmak istedikleri 4 önemli proje hakkinda bilgiler verdi.

Baskan Atli Açiklamasi 'Babadag, Denizli'nin Yasanabilir 5 Ilçesinden Biri Olacak'


Babadag Belediye Baskani ve IYI Parti Babadag Belediye Baskan adayi Ali Atli, DRT Denizli’de Cansu Karacik Yazici’nin sundugu ’Seçim 2024’ programinin canli yayin konugu oldu. Baskan Atli, 2024 seçimlerinde Babadag ve Denizli siyasetini degerlendirirken, geçmis dönemde belediye olarak attiklari adimlari ve projeleri anlatti.

2024 seçim sürecini degerlendiren Baskan Atli, "Seçim kampanyamiz bizim gayet iyi gidiyor. vatandaslarimiz da zaten 5 yildan bu yana oldugu gibi her zaman Çarsida pazarda esnafta sokakta onlarla beraberiz. Bu aliskanligimizi hiç birakmadik yine çarsi pazar esnaf ziyaretlerimiz, vatandas ziyaretlerimiz devam ediyor. Onlarla kucaklasiyor, bir araya geliyoruz. 5 yildir yaptigimiz çalismalari anlatip Önümüzdeki dönemle ilgili yapmak istedigimiz projeleri onlarla paylasiyoruz. Gerçekten ben halkimizin ilgisinden bize olan sevgisinden hosgörülü yaklasimindan çok memnunum. Insallah 15 gün sonra sandik basina gittigimizde önümüzdeki dönemle ilgili 5 yil daha yetki almak için onlardan destek talep ediyoruz. Ben her seyin iyi olacagina inaniyorum" diye konustu.



"Babadag için çok çalistik "

Geçen dönemi degerlendiren Baskan Atli, "Aslinda bunlari defaaten her yerde her ortamda platformda konusmaya gayret ediyoruz. Ama 5 yil gerçekten hem çok hizli geçti. Hem de çok zor geçti. Biliyorsunuz Bu 5 yil içerisinde ülke olarak bütün dünya olarak bazi sikintilar yasadik. Pandemi dönemi depremler ekonomik krizler vesaire ama biz gerçekten zamanin nasil geçtigini anlamadik bile. Çünkü o kadar çok yogun çalistik ve hizli çalistik ki halkimizin sorunlarina çözüm bulmak onlarin dertlerine derman olmak için bütün arkadaslarimizla birlikte 7/24 yogun bir mesai harcadik. Bu anlamda bizim için Zaman çok hizli geçti gerçekten ben bu anlamda çok memnunum" ifadelerini kullandi.

"Bu proje benim gerçekten göz bebegim gözümün bebegi dediginiz bir proje var mi" sorusuna yanit veren Baskan Ali Atli, "Tabi ki aslinda bunlari tek tek degerlendirmekten ziyade bence belli basliklar altinda toplamak lazim. Biliyorsunuz bizim ilçemizin turizm anlaminda çok önemli bir potansiyeli var. Biz turizmi orada hareketlendirmek ve Babadag’i bir cazibe merkezi yapmak için turizm altyapisini güçlendirmek noktasinda çok önemli hizmetler yaptik ve projeleri hayata geçirdik. Turizmle ilgili yaptigimiz çalismalar bence çok önemliydi ve içime sindi diyebilirim. Bunun yaninda tarimsal alanda ve hayvancilik anlaminda vatandaslarimiza destek olmaya çalistik. Çünkü biz tekstilden geçimini saglayan bir ilçeyiz. Tarimsal ve hayvancilik faaliyetleri de az da olsa ilçemizde mevcut. Bunlar da çok önemliydi diye düsünüyorum. Tabii ki biz tekstilin baskentiyle ilgili dokumacilarimiza yaptigimiz destekler halkimizin hayatini kolaylastirmak anlaminda, onlara verdigimiz yerel destekler çok önemliydi. Önümüzdeki dönemde bu desteklere devam etmek istiyoruz. Içimize sinen en çok hangisi derseniz günes enerjisi santrali ve Halk Ekmek projesi oldu" diye konustu.



"Babadag 5 ilçeden birisi olacak"

Yeni dönemde yapmak istedigi ve önemsedigi projelerini de anlatan Baskan Atli, "Bizim ilçemiz dedigim gibi tekstilden geçim sagliyor ama ikinci alternatif geçim kaynagi olarak biz turizmi ön plana çikarmak istiyoruz. Bununla ilgili hazirladigimiz bazi yeni projeler var. Turizme destek saglayacak konaklama anlaminda orada gelen misafirlerimizi daha genis mekanlarda agirlayacagiz. Esnaflarimizin para kazanmasini saglayacak projelerimiz var. Iste bir tane karavan kamp alani yapmak istiyoruz. Bungalov evlerden olusan bir sosyal tesis yapmak istiyoruz. Çadir kamp alani yapmak istiyoruz ve yüksek gelir beklentisi içinde oldugumuz bir adrenalin parkini mutlaka hayata geçirmek istiyoruz. Bu dört önemli proje hayata 2 sene içinde geçtiginde bununla ilgili 2 senelik bir zaman dilimi koyduk. Ilçemizde Turizm anlaminda çok önemli adimlar atilmis olacak ve Babadag gerçekten Denizli’ye en yakin ilçelerden biri olarak turizmde çok ön plana çikmis olacak. Bir hedefimiz vardi biliyorsunuz. Babadag olarak biz 700 yillik tarihi kültürüyle, kendi kültürel kodlariyla, gelenekleriyle, görenekleriyle, önümüzdeki dönemlere tasimak için bir misyon edindik. Denizli’nin en yasanabilir ilk bes ilçesinden biri olmak istiyoruz" dedi.



Dokuma Kart Projesi

Yeni dönem projeleri içerisinde en önemli projelerden birinin ’Dokuma Kart’ projesi oldugunu söyleyen Atli, "Tabi ki bu da halkimizla birlikte en çok sahiplendigimiz proje diye düsünüyorum. Çünkü bu dokuma kartinin özelligi su olacak. Burada halkimizin fotografi ile birlikte kare kodu ile birlikte kimlik ve ehliyetten sonra kullanabilecekleri en önemli kart olacak. Bu kartla ne yapacak vatandasimiz? Kurdugumuz kooperatifin satis magazalarindan dokuma tezgahlarinda kullandiklari yedek parça motor yagi ve sarf malzemeleri bu kartla ay boyunca alabilecekler. Biz de onun tahsilatini bagli bulunduklari tüccar arkadaslarla belediye araciyla görüyor olacagiz. Buradaki kolaylik su dokumacimiz ay içerisinde param var mi yok mu? Bu yedek parçayi alabilir miyim alamaz miyim? diye hiçbir zaman düsünmeyecek. Öyle bir kaygi içerisinde olmayacak. Bu kartla alisverisini gönül rahatligiyla yaparak hayatina devam edecek" dedi.



’1 Nisan sabahi Babadag için çok IYI olacak"

’1 Nisan sabahi sizce nasil bir sabah olacak’ sorusunu da yanitlayan Baskan Atli, "Babadag’da her sey çok iyi olacak. Gerçekten enerjimiz çok yüksek. Çok tecrübeli bir ekibimiz var. Biz de bu dönemde gerçekten çok büyük tecrübe kazandik. Bu tecrübelerimizi enerjimizi halkimizla birlikte önümüzdeki dönemde de Babadag’i önümüzdeki yillara tasimak için kullanmak istiyoruz" ifadeleri ile yanit verdi.
Kaynak: İHA