Bakan Yerlikaya Açiklamasi '21 Ilde Gerçeklestirilen 'Sibergöz-26' Operasyonlarinda 75 Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, bilisim sistemlerini kullanarak “Nitelikli Hirsizlik, Nitelikli Dolandiricilik ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenligi Suçlarina” yönelik 21 ilde es zamanli olarak jandarma tarafindan gerçeklestirilen “Sibergöz-26” operasyonlarinda 75 süphelinin yakalandigini açikladi.

Bakan Yerlikaya X hesabindan yaptigi paylasimda bilisim sistemlerini kullanarak “Nitelikli Hirsizlik, Nitelikli Dolandiricilik ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenligi Suçlarina” yönelik 21 ilde es zamanli olarak jandarma tarafindan gerçeklestirilen “Sibergöz-26” operasyonlarinda 75 süphelinin yakalandigini açikladi.

Yerlikaya paylasiminda “Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu; Diyarbakir merkezli İçel, Istanbul, Ankara, Sanliurfa, Hatay ve Denizli’de düzenlenen operasyonlarda; Facebook ‘Marketplace’ üzerinden ‘Elektrikli Bisiklet Satisi’ vaadiyle vatandaslari oltalama sitelerine yönlendirerek dolandiran ve yaklasik 10 milyon TL haksiz kazanç elde ettigi tespit edilen 14 süpheli yakalandi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya paylasiminda, Istanbul merkezli Batman ve Diyarbakir’da düzenlenen operasyonlarda sahte internet sitesinden Istanbulkarta para yüklemek isteyen müstekinin kart bilgilerini kullanarak hesapta bulunan parayi, kendi hesabina transfer eden ve Instagram üzerinden, sosyal yardim amaciyla yatirim ve para kazanma vaadiyle vatandaslari dolandirarak 10 milyon TL haksiz kazanç elde ettigi tespit edilen 18 süphelinin yakalandigini belirtti.

Yerlikaya paylasiminin devaminda Bursa ve Ankara Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlüklerince yapilan çalismalar sonucu; sosyal medya uygulamalari üzerinden herkese açik müstehcen görüntü ve video paylasimi yaptigi tespit edilen 2 süphelinin yakalandigini kaydetti.

Yerlikaya paylasiminda diger illerde gerçeklestirilen operasyonlara iliskin su bilgileri verdi:

“Gaziantep Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu, sahte alisveris siteleri üzerinden ‘Karavan Satisi’ ve ‘Araç Satisi’ vaadiyle ‘Kapora Bedeli’ adi altinda para talep edip, vatandaslarimizi dolandirarak haksiz kazanç elde ettigi tespit edilen 10 süpheli yakalandi.

İçel Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu, yurtdisinda oynatilan bahis ya da sans oyunlarini internet üzerinden mobil cihaz ve bilgisayarlar araciligiyla Türkiye’den oynanmasina imkan saglayarak yaklasik 25 Milyon TL haksiz kazanç elde ettigi tespit edilen 12 süpheli yakalandi.

Mugla ve Kayseri Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlüklerince yapilan çalismalar sonucu; sosyal medya uygulamalari üzerinden çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylasimi yaptiklari tespit edilen 4 süpheli yakalandi.”
Kaynak: İHA