Osmaneli Belediyesinin Mahalle Iftarlari Basladi

Osmaneli Belediyesinin bu yil ki ilk mahalle iftari Besevler mahallesinden basladi.

Osmaneli Belediyesinin Mahalle Iftarlari Basladi
Besevler Mahallesindeki iftar programina katilan Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal ve Belediye Baskani Münür Sahin, mahalle sakinleriyle birlikte tasavvuf müzigi esliginde oruçlarini açtilar. Iftar sonrasinda konusan Belediye Baskani Sahin, belediyenin her Ramazan’da gerçeklestirdigi ve geleneksel hale getirdigi açik hava mahalle iftarlari ile birlik ve beraberlik tablosu olusturuldugunu kaydetti.

Mahalle iftarina 2 bin kisinin katildigini söyleyen Sahin, "Ramazan boyunca her aksam bin kisilik iftar yemegimiz Belediye dügün salonunda vatandaslarimiza ikram ediyoruz. Geleneksel hale getirdigimiz mahalle iftarlarimizin ilkine de bu yil Besevler mahallesinde vatandaslarimizla bulusarak iftarimizi açmis bulunmaktayiz. Ramazan ayi bize birçok seyi hatirlatiyor. Bedenimiz saatlerce aç ve susuz. Bu açlik ve susuzluk bize ihtiyaç sahibi olan insanlarin halini daha iyi anlamamizi sagliyor. Bu duyguyla iftar sofrasina geliyoruz, suyumuzu, ekmegimizi, yemegimizi bölüsüyoruz. Bunu yapamayan toplumlar herhalde iflah olmaz diye düsünüyorum. Baskan Sahin Tasavvuf musikisi esliginde Mahalle iftarlarimiza mahallerde bulusmak üzere devam edecegiz" dedi.

Iftar yemegine katilan mahalle halki ile bir süre sohbet eden Kaymakam Yüksel Ünal vatandaslarin taleplerini dinledi. Kaymakam Ünal yaptigi açiklamada, "Bugün burada Besevler mahallemizde ikamet eden halkimiz ile iftar yemeginde bir araya geldigimiz için son derece mutluyuz. Ramazan ayi yardimlasma ve dayanismanin en güzel örneklerinin sergilendigi bir ay. Ramazan ayi birlik ve beraberligin pekistigi bir ay. Bu iftar yemeginde de yardimlasmanin ve dayanismanin en güzel örnegi sergilenmektedir. Bu nedenle Iftar yemegini düzenleyen Belediye Baskanimiza, is insanlarimiza, esnafimiza, emegi geçen herkese ve katilan tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA