Torbacilar Çatidan Kaçti... Gardiropta Yakalandi...

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin duyurdugu ve Bursa merkezli yapilan narkotik operasyonu nefesleri kesti. Evlerin çatilarindan kaçmaya çalisan torbacilar operasyona dahil olan IHA’lar tarafindan tespit edilirken, kan emici vampirler olarak nitelendirilen zehir tacirleri saklandiklari evlerin gardiroplarindan çikti. Operasyonda gözaltina alinan 60 süphelinin 41’i tutuklandi. 2 kisi ev hapsi ile cezalandirilirken 17 kisi ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Torbacilar Çatidan Kaçti... Gardiropta Yakalandi...
Bursa’da, "söz bitti hareket basladi", Bursa Il Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akin Zaimoglu, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin duyurdugu son zamanlarin belki de en kapsamli narkotik operasyonu, es zamanli "Simsek" baskinlarinin startini böyle verdi. Bursa’yi dünyanin en güvenilir sehirleri arasina sokmak için yemin ettiklerini belirten Zaimoglu, operasyona katilan polisleri Il Emniyet Müdürlügü önünden alinlarindan öperek ugurladi. Içisleri Bakanligi ve Bursa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Bursa Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan sabaha karsi Osmangazi ve Yildirim ilçelerinde bulunan ve daha önceden teknik takibi yapilan bölgelere, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Ilçe Polis Merkezlerinden toplam 100 ekip, 8 dedektör köpek, 2 IHA, toplam bin polisin katilimiyla es zamanli baskinlar yapildi. Alaca karanlikta evlerin kapilari koçbaslari ile kirilip içeriye önce çelik yelekli ve üzerlerinde agir silahlar tasiyan Özel Harekat polisleri girdi. Zehir tacirleri etkisiz hale getirilip gözaltina alindi. Kimisi evlerin çatilarindan kaçmak istedi ancak operasyonu havadan takip eden 2 IHA tarafindan yerleri aninda tespit edilip koordinatlari bildirilince kiskivrak yakalandi. Il Emniyet Müdürü Akin Zaimoglu’nun kan emici vampirler olarak nitelendirdigi zehir tacirlerinin kimisi ise evlerin yatak odalarinda saklandiklari gardiroplarin içerisinde kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan 60 süpheli Çevik Kuvvet otobüslerine bindirilerek Bursa Il Emniyet Müdürlügüne getirildi.

Süpheli sahislarin ev ve kullandiklari araçlarinda yapilan aramalarda 5 kilo 981 gram metamfetamin, 2 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai), 23 gram esrar, 3 gram kokain, 3 adet yesil reçete hap, 2 adet hassas terazi, 1 adet tüfek, 6 adet tabanca, 547 adet fisek, 4 bin 650 TL nakit para ele geçirildi.

Emniyetteki sorgulari tamamlandiktan sonra adliyeye sevk edilen 60 süpheli sahistan 41’i tutuklandi. 2’si ev hapsi alirken 17 kisi ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Öte yandan sahislarin uyusturucudan elde ettikleri gelirle temin ettikleri ev, araba, yazlik ve banka hesaplarindaki paralar da olmak üzere mal varliklarina da el konuldu.

Olayla ilgili tahkikatin devam ettigi tutuklanan torbacilarin uyusturucu temin ettigi 133 içici sahsa da uyusturucu madde kullanmak suçundan islem yapildigi bildirildi.

Kaynak: İHA