Özgür Özel'den Filistin Açiklamasi Açiklamasi 'Hamas Ile Degil Ancak Mahmut Abbas'la Ramallah'ta Görüsecegim'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Filistin meselesinin Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele olmadigini ifade ederek, “Hamas ile degil ancak Mahmut Abbas’la Ramallah’ta görüsecegim" dedi.

Özgür Özel'den Filistin Açiklamasi Açiklamasi 'Hamas Ile Degil Ancak Mahmut Abbas'la Ramallah'ta Görüsecegim'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bornova Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ‘büyük iftar programina’ katilarak vatandaslarla bir araya geldi. Özel, yaptigi açiklamada Filistin meselesine deginerek, "Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele degildir. Bülent Ecevit’in, Filistin Kurtulus Örgütü Lideri Yaser Arafat’la lideriyle ortaya koydugu dayanisma, Basbakanlik döneminde gösterdigi dayanisma ve parti lideri olarak gösterdigi dayanisma hepimizin hafizalarindadir. Bir yandan Adalet ve Kalkinma Partisi’nin Genel Baskani, bir gece Hamas suçsuz, Israililere saldirida bulundugunda o saldiriyi kinadigimiz için ‘Efendim Özgür Özel Hamas’in yaptigi saldirilara terör saldirisi’ diyor. Kim yaparsa yapsin, suçsuz insanlara gece yarasi saldirmak terör saldirisidir. Hamas’in yaptigi terör eylemidir, Israil’in ondan sonra yaptiklari devlet terörüdür. Soykirima varan islerdir, ikisini de kiniyorum" dedi.



“Mahmut Abbas’la Ramallah’ta görüsecegim”

Mahmut Abbas’i Ramallah’ta 15 Nisan tarihinde programinda bir degisiklik olmazsa ziyaret edecegini aktaran Özel, “Hamas ile degil ancak Mahmut Abbas’la Ramallah’ta görüsecegim. Filistin meselesi, Filistin’e baris gelmesi, 1969 sinirlarinda bir bagimsiz Filistin Devleti’nin yeniden kurulmasi, Dogu Kudüs’ün baskenti olmasi ve Kudüs’ün kutsal bütün dinler açisindan durumuna uygun sekilde bir baris kenti olarak Birlesmis Milletler güvencesine alinmasini savunuyoruz, savunmaya devam edecegiz” diye konustu.

“Biz temiz siyaset diline devam edecegiz” diyen Özel, “Kimse istiyor diye onlarla kavga etmeyecegiz. Bir seçim kazanmak ugruna kavga edip kutuplasma iklimini beslemeyecegiz. Iktidarla kavgamiz elbette olacak ancak bu kavga kimlik siyaseti üzerinden degil, emeklilerin haklari için, emekçilerin haklari için, gençlerin haklari için olacak” ifadelerine yer verdi.

Özel, "Sunu bilelim ki bu iktidar geldiginde, 1 buçuk asgari ücret olan emekli maasi orada kalsaydi 26 bin liraydi. Bugün 0.6. Bunun AK Partilisi yok, CHP’lisi yok. 10 bin lira maas aldiktan sonra hangi partiden oldugunun, ne yaptiginin, ne ettiginin hiçbir önemi yok. Derin bir yoksulluk var, açlik var, dogalgaz parasini ödeyememek var, pazara çikamamak var, kasabin önünden geçememek, mandiraya gidememek var” dedi.

Kaynak: İHA