KKTC'de 'Sahte Diploma' Sorusturmasinda Tutuklanan YÖDAK Baskani Avci, Tutuksuz Yargilanacak

Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki (KTSÜ) “sahte diploma ve yolsuzluk” skandaliyla ilgili tutuklanan Yüksek Ögretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Baskani Turgay Avci ile eski yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, tutuksuz yargilanmak üzere kefaletle serbest birakildi.

KKTC'de 'Sahte Diploma' Sorusturmasinda Tutuklanan YÖDAK Baskani Avci, Tutuksuz Yargilanacak
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) bir süre önce baslatilan sahte diploma ve yolsuzluk sorusturmasi devam ediyor. Sorusturma kapsaminda 8 Mart’ta tutuklanan Yüksek Ögretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Baskani Turgay Avci ile eski yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, hakim karsisina çikti. Mahkeme, ikiser kefilin birer milyon TL’lik senet imzalamasi ve 50’ser bin liralik kefaletle Avci ile Hasgüler’in tutuksuz yargilamak üzere serbest birakti.

“Basimiz dik, alnimiz ak”

Mahkeme, ayrica Avci ve Hasgüler, hakkinda yurt disi çikis yasagi ve haftada bir gün karakola imza vermesine hükmetti. Avci, serbest kalmasinin ardindan yaptigi açiklamada, “Basimiz dik, alnimiz ak” dedi.

YÖDAK Baskani Avci ile o dönem YÖDAK Baskan yardimcisi olan Hasgüler’in Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde açilacak Tip Fakültesinin islemlerini hizlandirmasi için rüsvet aldiklari iddia ediliyor. Avci ile Hasgüler’in 14 Mart 2023 tarihinde tip fakültesine onay verdikleri, Avci’nin üniversiteden 10 bin dolar, Hasgüler’in ise 8 bin dolar para aldigi ileri sürülüyor.
Kaynak: İHA