Kadin Davulcular, Ilk Sahura Vatandaslari Manilerle Uyandirdi

İçel Erdemli’de 11 ayin sultani Ramazan’in ilk sahurunda vatandaslari kadin Ramazan davulculari manilerle uyandirdi.

Kadin Davulcular, Ilk Sahura Vatandaslari Manilerle Uyandirdi
Erdemli Belediyesi’nin öncülügünde gönüllü kadinlardan kurulan kadin ritim grubu üyeleri, Ramazan ayina Kültür Isleri Müdürlügü tarafindan verilen egitimle hazirlandi. Ramazan arifesinde son hazirliklarini tamamlayan ritim grubu, ilk gün vatandaslari davul esliginde maniler söyleyerek sahura kaldirdi. 3 yildir düzenli olarak vatandaslari sahura kaldiran kadin davulcularin o anlari dikkat çekti.

Annesiyle birlikte davul çalan 18 yasindaki Melisa Kircili, "Annemle beraber sokaklara çiktik, insanlari sahura kaldiriyoruz. Çok mutlu ve heyecanliyim" dedi.

Bu senede özenle hazirlandiklarini anlatan Hatice Ayan, "Bu kutlu görevi üstlendigimiz için su anda hem mutlu hem de gururluyum. Ramazan ayini tüm vatandaslarimizin huzur ve saglik içinde geçirmesini temenni ediyorum. Gönüllü olarak katiliyoruz. Vatandaslarimizi davul ve manilerimizle uyandirmaya çalisiyoruz. Ramazan ayi boyunca da böyle devam etmeye kararliyiz" diye konustu.

Davul egitimi aldigini aktaran 66 yasindaki Gülay Erdem de, Ramazan ayinda davul çalip maniler söylediklerini ifade etti.

3 yildir düzenli olarak egitim aldiklarini belirten kadin davulculardan Fadime Sebnem Özçelik ise, "Aksamlari yemeklerimizi de hazirliyoruz, sahurda davul ve manilerimizle de herkesi uyandiriyoruz" seklinde konustu.

Herkesin mübarek Ramazan ayini tebrik eden Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu da bu sene de kadinlarin vatandaslari sahura kaldiracagini dile getirdi.
Kaynak: İHA