Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Sakarya'da DEAS Terör Örgütüne Düzenlenen Operasyonda 33 Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Sakarya’da DEAS terör örgütüne yönelik es zamanli olarak gerçeklestirilen "BOZDOGAN-11" operasyonlarinda 33 süphelinin yakalandigini açikladi.

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda Sakarya’da DEAS terör örgütüne yönelik es zamanli olarak gerçeklestirilen "BOZDOGAN-11" operasyonlarinda 33 süphelinin yakalandigini açikladi.

Yerlikaya paylasiminda, "Emniyet Genel Müdürlügü Istihbarat Baskanligi ve Terörle Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde; Sakarya Il Emniyet Müdürlügü TEM Sube Müdürlügünce yapilan çalismalarin sonucundan süphelilerin; yaklasan yerel seçimler öncesi eylem hazirligi ve arayisi içerisinde olduklari, çatisma bölgelerine elemanlari sagladiklarini, terörizmin finansmani kapsaminda örgüte maddi yardim sagladiklari ve kaçak mescit ve medrese yapilmasi seklinde faaliyet yürütüldügü tespit edildi" ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, operasyonlar sonucu 4 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet ruhsatsiz tüfek, çok miktarda döviz ve çok sayida yasakli yayin ve örgütsel dokumana el konuldugunu belirtti.

Kaynak: İHA