Joe Biden Ve Donald Trump Ayni Günde Meksika Sinirini Ziyaret Etti

ABD Baskani Joe Biden ve eski ABD Baskani Donald Trump, Teksas’in farkli bölgelerinde Meksika sinirini ziyaret etti. Biden yeni sinir güvenligi yasa tasarisini Senato’dan geçirmek için Cumhuriyetçilerden destek isterken, Trump ise yasanan kaçak göçmen krizini “Joe Biden istilasi” olarak niteledi.

ABD’de 5 Kasim’da yapilacak baskanlik seçimleri için geri sayim sürerken, ABD Baskani Joe Biden ve en güçlü rakibi olarak gözüken eski ABD Baskani Donald Trump kaçak göçmen krizi ile gündeme gelen Teksas’in farkli bölgelerinde ABD-Meksika sinirini ziyaret etti. Brownsville sehri yakinlarinda sinir hattina giden Biden, burada yaptigi açiklamada, Cumhuriyetçilere Senato’da bazi Trump destekçileri tarafindan engellenen ve baskana acil durumlarda sinirlari kapatma yetkisi veren yasa tasarisini yeniden gözden geçirme çagrisinda bulundu. “ABD Senatosu’nun bu tasariyi yeniden degerlendirmesi ve buna karsi çikan senatörlerin siyaseti bir kenara birakarak tasariyi onaylamasi gerekiyor” diyen Biden, bu konudaki uzlasmanin kaçak göçmenlikle mücadelede çok olumlu bir adim olacagini söyledi.

Bazi muhafazakar isimlerin de tasariyi destekledigini hatirlatan Biden, “Harekete geçmeliyiz. Bu tasariyi engelleyen bazi Cumhuriyetçi arkadaslarimin da sorumluluk alma zamani geldi” dedi.

Cumhuriyetçi Senato üyelerine seslenen Biden, “Bunun ülkenin gördügü en sert ve en etkili sinir güvenligi tasarisi oldugunu siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Bu yüzden konuyla ilgili siyaset yapmak yerine, neden bir araya gelip bu isi halletmiyoruz?” diye sordu.

Trump kaçak göçmenler üzerinden Biden’a yüklendi

Eagle Pass sehri yakinlarinda sinir hattina giden Trump ise, Biden’in kendisi ile ayni gün bölgeye gerçeklestirdigi ziyareti “son dakika, samimiyetsiz bir taklit girisimi” olarak niteledi. ABD’nin Biden’in izin verdigi kaçak göçmenlerin isledigi suçlarla istila edildigini savunan Trump, kaçak göçmenlere atifla, “Ülkemize girmelerine izin veriliyor ve bu korkunç bir sey” ifadelerini kullandi. Geçtigimiz günlerde öldürülen Georgia Üniversitesi ögrencisi Laken Riley’i hatirlatan Trump, katil zanlisi 26 yasindaki Jose Antonio Ibarra’nin Venezuela’dan ABD’ye kaçak yollarla geldigini vurguladi. Katil Ibarra’yi “ülkeye salinan canavar kaçak göçmen” olarak tanimlayan Trump, ülkenin karsi karsiya oldugu kaçak göçmen krizinin “Joe Biden istilasi” ve “ABD’ye yönelik acimasiz bir ihlal” oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA