Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Açiklamasi 'Yardim Konvoyunu Bekleyen Insanlarin Ölümü Acilen Sorusturulmali'

Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Israil’in yardim bekleyen Filistinlilere ates açtigi saldiriyla ilgili, "Gazze’de dün yardim konvoyunu bekleyen insanlarin ölümü korkunçtu. Acilen sorusturulmali ve hesap sorulmalidir” dedi.

Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Açiklamasi 'Yardim Konvoyunu Bekleyen Insanlarin Ölümü Acilen Sorusturulmali'
Israil’in insani yardim bekleyen Filistinlilere ates açarak 112 Filistinlinin ölümüne neden oldugu saldiriya iliskin Avrupa’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron yaptigi açiklamada, "Gazze’de dün bir yardim konvoyunu bekleyen insanlarin ölümü korkunçtu. Acilen sorusturulmali ve hesap sorulmalidir” dedi.

Böyle bir olayin tekrarlanmamasi gerektigini belirten Cameron, “Israil, Gazze halkina çok daha fazla insani yardimin ulasmasini saglamakla yükümlüdür. Ele alinmasi gereken çok sayida çikmaz tespit ettik. Buna göre, Israil acilen Gazze’ye daha fazla geçis kapisi açmali, bürokratik engelleri ortadan kaldirmali, Gazze’de yardim operasyonlarini mümkün kilmali ve sivilleri, STK’lari, saglik görevlilerini ve yardim saglayan diger kisileri korumak için saglam bir çatisma önleme mekanizmasinin yürürlükte olmasini saglamalidir” ifadelerini kullandi.

Cameron, bölgede derhal insani ara verilmesinin gerektigini vurgulayarak, bunun insan yardimlarin ulastirilmasinin ve esirlerin serbest birakilmasinin tek yolu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA