Meltem Ögretmenin Adi Okul Kütüphanesi Ile Yasatilacak

Manisa’nin Kula ilçesinde 27 Aralik 2023 günü ikamet ettigi binanin 4. kattaki evinin penceresinden düserek yasamini yitiren 35 yasindaki sinif ögretmeni Meltem Memis’in adi görev yaptigi Naci Hakki Ulusoy Ortaokulu’ndaki kütüphanede yasatilacak. Okul idaresi ve ögretmenleri tarafindan hizmete hazirlanan kütüphanenin açilis törenine Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve protokol üyeleri de katilirken, açilis programinda duygu dolu anlar yasandi.

Meltem Ögretmenin Adi Okul Kütüphanesi Ile Yasatilacak
Manisa’nin Kula ilçesine bagli Seyitali Mahallesi’nde 27 Aralik 2023 günü 4 katli Güvercinlik Apartmani’nin en üst katindaki ikametinin penceresinden beton zemine düserek agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede doktorlarin tüm çabasina ragmen kurtarilamayan sinif ögretmeni Meltem Memis’in vefati, hem egitim camiasini hem de ilçe halkini yasa bogmustu. Uzun yillar mücadele ettigi MS (Multiple Skleroz) hastaliginin yani sira talihsiz bir sekilde yasamini yitiren Meltem ögretmenin hayat hikayesi egitim camiasinda derin bir yara açarken, Meltem ögretmenin isminin yasatilmasi için görev yaptigi Naci Hakki Ulusoy Ortaokulu idaresi ve ögretmenleri güzel bir projeye imza atti.

Bir sinifi kütüphaneye çeviren ve hem ilkokul, hem de ortaokul ögrencilerinin faydalanacagi birbirinden degerli etkinlikleri kütüphaneye kazandiran okul idaresi ve ögretmenleri, olusturduklari kütüphaneye Meltem ögretmenin adini verdi. Kula Kaymakami Ömer Ahmet Özdemir, Ilçe Milli Egitim Müdürü Zakir Okulmus ve egitim camiasinin da katildigi törenle hizmete açilan okul kütüphanesinin açilis programinda duygu dolu anlar yasandi. Talihsiz bir sekilde yasamini yitiren esi Meltem Memis gibi kendisi de ögretmen olan Mehmet Memis, Kaymakam Özdemir ve ögrencilerle birlikte açilis kurdelesini keserken gözyaslarina hakim olamadi.

Böylesine güzel bir projenin parçasi olmaktan dolayi memnuniyet duydugunu dile getiren Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, kütüphanenin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti. Meltem ögretmenin hayat hikayesinin takdir edilecek bir seviyede oldugunu da dile getiren Kaymakam Özdemir, Meltem ögretmene rahmet dileyip kütüphanenin hayirli olmasini temenni etti.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan katilimcilar kütüphaneyi ziyaret edip inceleme yapti. Program, Meltem ögretmenin ruhuna okunan Mevlid-i Serif ve ikramlarin dagitilmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA