Edirne'de Alkolü Sürücülere Ceza Yagdi, Cam Filmlerini Ise Elleriyle Söktüler

Edirne’de polis ekiplerinin yaptigi sok uygulamada araçlar didik didik aranirken, bazi sürücüler ise ceza yememek için cam filmlerini elleriyle söktü. Ayrica alkolü olarak direksiyon basinda bulunan sürücülere ise cezai islem uygulandi.

Edirne'de Alkolü Sürücülere Ceza Yagdi, Cam Filmlerini Ise Elleriyle Söktüler
Edirne Il Emniyet Müdürlügüne bagli asayis ve trafik ekiplerinin sehrin genelinde yaptigi sok uygulamalarda alkolü sürücülere ceza kesildi. Sürücülerin, araçlarin ve araçlarda bulunan yolcularin tek tek üst aramasi yapildi. Ayrica araçlarinda cam filmi bulunan sürücüler ise ceza yememek için elleriyle cam filmlerini söktü. Asayis ekipleri tarafindan yapilan kimlik sorgulamasinda ise 4 göçmen yakalandi. Yakalanan göçmenlerin islemleri yapildiktan sonra Edirne Il Göç Idaresine teslim edilecegi ögrenildi. Edirne Il Emniyet Müdürü Onur Karaburun’da yapilan denetimlere katilarak vatandaslari ve sürücüleri can güvenliklerini korumak için kurallara uyulmasi konusunda uyarilarda bulundu. Emniyet Müdürü Karaburun, vatandaslarin huzuru ve güvenligi için denetimlerin siki bir sekilde devam edecegini belirtti.

Otomobilindeki cam filmini söken sürücülerden Hakan Balikçi, “Uygulamalardan çok memnunum. Cam filminden benim haberim yoktu, yeni aldik arabayi bilmiyorduk öyle oldugunu ve simdi söktük” dedi.

Yapilan uygulamalari yararli buldugunu ifade eden sürücülerden Yusuf Çimen, “Sonuçta her sey bizim için yapiliyor. Polisler soguk havada bizim için çalisiyorlar. Vatandaslar olarak polislere biraz daha riayet etmek zorundayiz” seklinde konustu.

Alkolü bir sekilde araç kullanilmamasi gerektigini vurgulayan sürücülerden Onur Demir ise, “Tedbir önemli, almak gerekiyor. Her yere verilecek zarari önlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA