Baskan Büyükkiliç'tan Yeni Dönemde De Gönüllere Dokunacak Sosyal Hizmet Projeleri

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yatirim, proje ve hizmetlerle dolu 5 yili geride birakirken, gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini sergilemeye devam edecegi insan odakli dua alacak yeni sosyal hizmet projeleri ile yeni 5 yilda da gönüllere dokunmayi sürdürmeye hazirlaniyor.

Baskan Büyükkiliç'tan Yeni Dönemde De Gönüllere Dokunacak Sosyal Hizmet Projeleri
Göreve geldigi 2019 yilindan 2024 yilina kadar alisilagelmis belediyecilik hizmetleri sinirlarini asan ve ‘önce insan’ diyerek Hasta ve Hasta Yakinlari Misafirhanelerinden HOSPIS’e, Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nden ihtiyaç sahibi ögrencilere kirtasiye, burs, ulasim ve gida desteginden mobil agiz ve dis sagligi araci ile kanser tarama aracina kadar birçok proje ile gönüllere dokunan Baskan Büyükkiliç, yeni hizmet döneminde de dua alacak projeleri vatandaslarin hizmetine sunmayi planliyor.

Geçtigimiz günlerde Yeni 5 Yil Projeleri Sunum Toplantisi düzenleyerek yeni hizmet döneminde hayata geçirecegi projeleri kamuoyu ile paylasan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, birbirinden önemli ve dikkat çekici projeler içerisinde ‘sosyal hizmet’ projelerine özel bir yer ayirdi.

Geride biraktigi 5 yillik dönemde insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini sergileyen ve ülke çapinda takdir edilerek örnek gösterilen projelere imza atan Baskan Büyükkiliç, yeni dönemde de dikkatleri üzerine toplayacak ve dua alacak önemli projeleri kente kazandiracak.

Alzheimer Merkezi Projesi

Tip alanindaki bilim insanlari tarafindan begeni ile karsilanarak Istanbul Üniversitesi DoktorClub Awards 2022 Türkiye’nin Saglik Ödülleri’nde ‘Yilin Yenilikçi Uygulamasi’ kategorisinde birincilik ödülü alan HOSPIS projesi ve Hasta Yakinlari Misafirhaneleri ile vatandaslardan tam not alan Büyükkiliç, yeni hizmet döneminde ise Alzheimer Merkezi Projesi ile Kayseri’de bir ilke imza atacak.

Baskan Büyükkiliç, yeni dönem Sosyal Hizmet Projeleri kapsaminda Alzheimer Merkezi Projesi’ni Alzheimer rahatsizligi yasayan vatandaslar ve özellikle yakinlari için kente kazandiracaklarini kamuoyuna duyurarak yeni dönemde, bir doktor olarak Alzheimer Merkezi Projesi’ni çok önemsedigini vurguladi. Büyükkiliç, Alzheimer hastasi olan vatandaslarin ve yakinlarinin hayatini kolaylastirmaya çalisacaklarini kaydetti.

Çocuklara beslenme destegi

Geride kalan hizmet döneminde ihtiyaç sahibi aileler basta olmak üzere tüm ögrencilere yönelik destek ve tesvik projelerini Kayserililerle bulusturan ögrenci ve genç dostu Baskan Büyükkiliç, her zaman oldugu gibi çocuklari önemsediklerini belirterek, yeni dönemde çocuklar için okullarina beslenme destegi sunacaklarini ifade etti.

‘Beslenmem Çantamda, Belediyem Yanimda’ slogani ile hayata geçecek Ögrenci Beslenme Yardimi Projesi ile ögrencilerin saglikli beslenmesine katki sunulmasi amaçlaniyor.

Sicak Yuvam Projesi

Baskan Büyükkiliç, yeni hizmet döneminde Sicak Yuvam Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaslara barinma destegi sunacaklarini ayrica engelli vatandaslara destek noktasinda da onlarin temiz, saglikli ve bakimli hanelerde yasamalarini saglama adina temizlik ve basit tamirat hizmetlerinin gerçeklestirilecegini söyledi.



Engelli vatandaslara su faturasi destegi

Büyükkiliç, ayrica yüzde 40 ve üzeri oranda engeli bulunan engelli vatandaslara su faturalarinda yüzde 50 indirim uygulayacaklarini kaydetti.

Büyükkiliç, hali hazirda Ulasim A.S. filosunda engelli erisimli araçlara ulasim hizmeti veren Büyüksehir Belediyesi’nin engellilerin toplu tasimaya erisimi konusunda toplu tasima sistemlerinin tamaminin engelli erisimine tam uyumlu olmasini saglayacaklarini söyledi.



Çocuk Kitaplari Fuari ve Senligi

Baskan Büyükkiliç, 2024’ten itibaren 23 Nisan tarihlerinde çocuk kitaplari fuari ve senligi düzenleyecekleri müjdesini çocuklar ve aileler ile paylasirken Çocuk Kitaplari Fuari ve Senligi’nin ilkinin 20-28 Nisan 2024 tarihinde gerçeklestirilmesi planlaniyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda çocuklara bir armagan olarak hayata geçirilecek proje ile miniklerin kitap sevgisinin desteklenmesi de amaçlaniyor.

Büyükkiliç’tan emekliler evi

Emeklilerin yasam kalitesini arttirmak, sosyal ve kültürel etkinliklerle emeklileri bulusturmak amaciyla Emekli Evi kuracaklarini kaydeden Büyükkiliç, Uluçinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezlerini yayginlastiracaklarini ve Emekliler Kafeteryasi’nin da sayisini arttiracaklarini duyurdu.

Mobil Göz Tarama ve Gezici Bilim Otobüsü

Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigi ile il sinirlari içerisinde köylerde yasayan yasli ve engelli vatandaslara agiz ve dis sagligi hizmeti ulastirilmasinin yani sira 6 Subat depremlerinin ardindan Hatay ilinde de depremzede vatandaslara hizmet veren Büyüksehir Belediyesi, yeni dönemde ise bu hizmetlerine mobil göz tarama aracini da ekleyecek.

Toplum sagligini önemsediklerini bunun için, daha önce gezici agiz ve dis sagligi klinigi hizmeti sunduklarini ifade eden Baskan Büyükkiliç, mobil göz tarama aracini hizmete koyacaklarini da ifade ederek, Bilim Merkezi Kapinizda slogani ile ‘Gezici Bilim Otobüsü’ hizmeti vereceklerini de dile getirdi.

Büyükkiliç, öte yandan sosyal hizmet projeleri kapsaminda tüm ilçelere ekmek, gida, kömür, süt, kirtasiye, ulasim, aile destegi, çorba, sicak yemek ve nakdi yardimlar gibi sosyal yardimlarin gerçeklestirilecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA