MIT Tirlari Davasinda Erdem Gül'e 5 Yil Hapis Cezasi
MIT tirlari görüntülerinin yayinlanmasina iliskin Adalar Belediye Baskani Erdem Gül’ün yargilandigi davada karar çikti. Mahkeme, Gül’ü ‘silahli terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardim etmek’ suçundan 5 yil hapis cezasina çarptirdi.

‘’Gazetecilik ve adalet kazansin’’
Son sözü sorulan sanik, ‘’Beraat etmek istiyorum, beraat etmem gerektigini düsünüyorum. Gazetecilik ve adalet kazansin’’ ifadelerini kullandi.
5 yil hapis cezasina çarptirildi
Kararini açiklayan mahkeme, sanik Erdem Gül’ü ‘silahli terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardim etmek’ suçundan 5 yil hapis cezasina çarptirdi.
Durusmanin ardindan basin mensuplarina konusan Gül, ‘’Benim burada siz gazeteci arkadaslarima söyleyecegim sudur. Dosyada sadece eylem olarak bir tane haber var. Dolayisiyla bu ceza direkt habere cezadir’’ ifadelerini kullandi.
