Artvin'de Çökme Riski Bulunan Tünelde Tehlike Her Geçen Gün Artiyor

Artvin-Yusufeli karayolu üzerindeki 39 tünelden biri olan T14 Tüneli’nde olusan çatlaklar ve açilmalar artmaya devam ediyor. Çökmelere karsi tünel içinde çelik kafesle önlem alinsa da blok seklinde dökülmeler yasaniyor.

Artvin'de Çökme Riski Bulunan Tünelde Tehlike Her Geçen Gün Artiyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde insa edilen Yusufeli Baraji ve HES projesi çerçevesinde ilçenin yeni yerlesimine ulasim saglayacak relokasyon yollari geçtigimiz aylarda hizmete açildi. Toplam 56,7 kilometre uzunlugundaki 39 adet tünelden biri olan Ahalt mevkiindeki T14 Tüneli’nde geçtigimiz ay kayma meydana geldi. 2 bin 460 metre uzunlugundaki T14 Tüneli’nin son 200 metresinde çatlaklar ve açilmalar her geçen gün artmaya basladi.

Çökmelere karsi tünel içinde çelik kafesle önlem alinsa da blok seklinde meydana gelen açilmalar, her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son olarak büyük tünelde meydana gelen çökme sürücülere zor anlar yasatti. Bölge halkindan Kayhan Sazak, yolu sürekli kullandigini ifade ederek, “Bu yol tehlike arz ediyor. Bunu ilçede herkes biliyor, yetkililer de biliyor. Bu yol ilçenin can damari, geçmek zorundayiz. Hastamiz olsun, en ufak bir seyde bu yolumuzu kullanmamiz gerekiyor. Ilçenin tek baglanti yolu. Biz kelle koltukta bu yoldan geçmek istemiyoruz. Bizim beklentimiz çalismalarin hizlandirilmasi" dedi.

Ilçe sakinlerinden Serhat Ince ise, "Tünelin yüz metresinde açilmalar meydana geldi. Asfalta açilmalar var, çatlaklar olusmus. Tünel içinde de blok olarak çatlama var. Malum doga sicakladi, toprakta gevsedi, süreç biraz daha hizlandi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA