Artvinli Kiz Kardesler Ojeli Parmaklarla Oto Kuaför Isi Yapiyor

Artvin’in Borçka ilçesinde iki kiz kardesin otomobil tutkusu meslege dönüstü. 3 yildir oto kuaför isi yapan kiz kardesler, araçlarin koltuklarini söküyor, pasta cila ve seramik kaplama yapiyor.

Artvinli Kiz Kardesler Ojeli Parmaklarla Oto Kuaför Isi Yapiyor
Ilçeye bagli Gündogdu mahallesinde 3 yil önce oto kuaför adi altinda kendi isletmelerini kuran Ayça ve Sibel Küçük kardesler, tutkusu oldugu araba sevdasini meslege dönüstürdü.

’Kadinin isteyince yapamayacagi sey yoktur’ diyen kiz kardesler, basta kendi araçlarinda denedikleri oto temizlik uygulamalarinda olumlu sonuç alinca egitim alarak kendi isletmelerini kurdu.

Gelen müsterilerin saskin bakislari altinda ojeli parmaklariyla, araçlarin koltuklarini söküp iç temizlik yapan, motor yikayip, pasta cila atan kardesler, kadin eli degdiyse temiz isçilik olur mantigiyla islerini titizlikle ve severek yapiyor.

"Bizim hikayemiz tam olarak araba sevdasi" diyen Ayça Küçük (36) sunlari söyledi:

“Çocukluktan gelen bir heves söz konusuydu. Basta kendi araçlarimiza uyguladik. Sonuçlarini begendik. Sonrasinda niçin bunu meslek haline getirmeyelim dedik. Ama öncesinde egitim almamiz gerekiyordu. Egitimleri aldik. Daha sonra kendi isyerimizi açtik."

Isini severek yaptigini belirten Küçük, "Bizim meslegimizi erkek meslegi olarak adlandira biliyorlar. Evet zor meslek, isimizi gerçekten çok sevdigimiz için zor olan kisim tolere edilebiliyor. Ben eve yorgun bir sekilde gitmiyorum. Etrafimizda olumlu anlamda tepkiler gördük. Özellikle kadinlar çok destek oldu buda bizi çok mutlu etti. Kadinlar gerçekten isterse birazda cesarette bulunursalar önlerinde hiç bir engelin durabilecegine inanmiyorum” dedi.

Türkçe ögretmeni olan, is çikisi ve hafta sonu ablasina yardim eden Sibel Küçük (24) ise “Asil meslegim ögretmenlik ama is çikislarinda hafta sonlari gelip dükkanda ablamla isleri yürütüyoruz. Bu isi tercih etmemizdeki en önemli sebep otomobillere olan merakimizdi. Otomobillerle ilgilenmeyi onlarla vakit geçirmeyi çok seviyoruz. Pasta cila, iç kuaför, far temizligi, motor yikama, seramik kaplama gibi uygulamalari yapiyoruz. Gelen müsteriler ilk önce çok sasiriyor, isletmenin sahibi siz misiniz uygulamalari siz mi yapiyorsunuz diye sorular soruyor. Daha sonra yapilan islemleri görünce oldukça memnun kaliyorlar. Ülkemizde kadin, eli degdiyse temiz isçilik olur mantigi ön planda oldugu için bizim bu dogrultuda amacimizda gelen müsterilerimize temiz isçilik ve kaliteli hizmet sunmak. Buradan kadinlara seslenmek istiyorum. Kadinlar neyi isterse basara bilirler. Sadece pes etmemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA