Istanbul'da Sahilde Oturan Gence Silahli Saldiri Kamerada Açiklamasi 'Abi Mi Oldunuz' Deyip Kursun Yagdirdi

Besiktas’ta iskelede oturan 2 gencin motosikletle gelen kaskli iki saldirgan tarafindan silahli saldiriya ugradigi o dehset anlarinin görüntüleri ortaya çikti. Besiktas Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan kiskivrak yakalanan saldirganlarin tutuklandigi ögrenilirken, saldiriya ugrayan gençle motosikletli saldirganin arasinda “artistlik yapma” mevzusundan tartisma çikmasi sonucu olayin gerçeklestigi bilgisine ulasildi.

Istanbul'da Sahilde Oturan Gence Silahli Saldiri Kamerada Açiklamasi 'Abi Mi Oldunuz' Deyip Kursun Yagdirdi
Besiktas Sahili’nde geçtigimiz 30 Haziran 2023 Cuma günü saat 22.20 siralarinda meydana gelen olayda motosikletle gelen kimligi belirsiz 2 sahistan biri, iskelede arkadasi Efe E. ile oturan Kamuran A.’ya (17) silahla ates açmisti. Saldiri sonucu 6 yerinden vurulan Kamuran A. yaralanirken, saldirganlar ise hizla uzaklasarak kayiplara karismisti. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasi yarali Kamuran A. ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinmisti. Gencin hayati tehlikesi olmadigi ögrenilmisti. Olayin ardindan polis ekipleri ve bekçiler olayin yasandigi alani seritle kapatmis, olay yeri inceleme ekipleri ise saldirinin gerçeklestigi noktada incelemelerde bulunmustu.

“Bize ‘Abi mi oldunuz’ deyip siktilar”

Öte yandan saldiri esnasinda arkadasinin yaninda olan ve yara almadan kil payi kurtulan Kamuran A.’nin arkadasi Efe E. ise yasadiklarini anlatmisti. Efe E., “Biz surada duruyorduk. Arkadaslarimiz vardi. 2 tane motor geldi. Bize ‘Abi mi oldunuz’ dedi siktilar bize. Arkadasim vuruldu, yaralandi. Biz de korkudan yere yattik. Sonra polisler geldi zaten. Böyle oldu olay, 2 kisilerdi. Motoru süren ve normal. Sahislari tanimiyoruz. Kask vardi 2 tane. Kalçasi, ayagi ve diz kapagindan vuruldu. 3 kursun yedi. Ikisi içinden geçmis bir tanesi içinde kalmis. Hastaneye kaldirildi. Kendisi su an ilk yardimda. Durumu iyi, kritik degil" ifadelerini kullanmisti.

Iskelede oturan iki gence kursun yagdirdi

Yasanan o dehset anlarinin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde, iki genç iskelede sohbet ettigi esnada motosikletle bekleyen kaskli iki saldirgandan biri silahini çikartiyor. Saldirgan ardindan gence ates açarak adeta kursun yagdiriyor. Arkadasiyla beraber kaçmaya çalisan genç yerde yuvarlanirken, vatandaslar ise panikle kaçisiyor. Daha sonra saldirganlar motosikletle uzaklasiyor.

Besiktas Asayis polisi kiskivrak yakaladi

Öte yandan olayla ilgili çalisma baslatan Besiktas Asayis Büro Amirligi polisleri, görgü sahitlerinin ifadesine basvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Çalismalar çerçevesinde polis ekipleri, saldirganin olay öncesi geldigi ve olay sonrasi gittigi güzergahlardaki kamera görüntülerine tek tek bakti. Tespit edilmemek için kask taktiklari, çalinti ve plakasiz motosikletle geldikleri belirlenen saldirganlar, polisin dikkati sayesinde kaskindaki çizgiler, ayakkabi ve üstlerindeki kiyafetlerden kimlikleri tespit edilerek adreslerinde kiskivrak yakalandi. Evde yapilan aramada ise olayda kullanilan tabanca da ele geçirildi.

“Artistlik yapma” mevzusundan tartisma çikinca ates açmis

Gözaltina alinan saldirganlar, emniyette ifadelerinin alinmasi ve adli islemlerinin yapilmasi sonrasinda adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikartilan saldirganlar, “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldiriya ugrayan gençle motosikletli saldirganin arasinda “artistlik yapma” mevzusundan tartisma çikmasi sonucu olayin gerçeklestigi bilgisine ulasildi.
Kaynak: İHA