Is Bankasi Ve MEXT'ten '100 KOBI'nin Ikiz Dönüsüm Yolculugu' Projesi

Türkiye Is Bankasi’nin, 100. kurulus yildönümünde, MEXT Teknoloji Merkezi is birligiyle hayata geçirdigi “100 KOBI’nin Ikiz Dönüsüm Yolculugu” projesi, ekonominin belkemigi KOBI’lerin hem dijital hem de yesil dönüsümünü hizlandirmayi hedefliyor.

Is Bankasi Ve MEXT'ten '100 KOBI'nin Ikiz Dönüsüm Yolculugu' Projesi


Is Bankasi ve MEXT, KOBI’lerin üretimde verimliliginin artirilmasi, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri, dijital ve yesil dönüsüm yolculuklarinin hizlandirilmasi amaciyla güçlerini birlestirdi.

Bankanin 100. kurulus yildönümünde hayata geçirilen “100 KOBI’nin Ikiz Dönüsüm Yolculugu” projesi ile öncelikli olarak, seçilen KOBI’lerin genel müdürlerinin katilimiyla “Yatirimin Geri Dönüsü Çalistayi” düzenlenecek. Çalistayda yöneticilere, yatirimlarinin geri dönüsünü nasil hesaplayabilecekleri, hangi kriterleri ele almalari gerektigi gerçek örnekler üzerinden aktarilacak. Çalistayin ardindan 100 KOBI’nin ikiz dönüsüm analizleri katilimci firmalarin fabrikalarinda MEXT tarafindan fiziksel olarak gerçeklestirilecek, dijital ve yesil dönüsüm yol haritalari paylasilacak.

Yol haritalarinda yer alan projelerin hayata geçirilmesi için MEXT ve Is Bankasi ekosisteminde yer alan teknoloji saglayicilari ile KOBI’ler bir araya getirilecek. Proje kapsaminda KOBI’lere, Is Bankasi tarafindan farkli kredi destekleri de saglanacak. Tamamlandiginda tüm ülke sanayisine yol gösterecek içgörüler üretmesi hedeflenen “100 KOBI’nin Ikiz Dönüsüm Yolculugu” Projesi, MESS Yönetim Kurulu Baskani Özgür Burak Akkol ve Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran’in katilimiyla MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen lansmanla tanitildi.

“KOBI’leri dikkate almayan bir stratejinin yanlis oldugunu düsünüyoruz”

Açilis konusmasini yapan MESS Yönetim Kurulu Baskani Özgür Burak Akkol, “Ülkemizde 400 binden fazla imalat gerçeklestiren KOBI mevcut. KOBI’ler, sektördeki toplam istihdamin yüzde 72,5’ini sagliyor ve sanayi sektörünün toplam cirosunun yüzde kabaca yüzde 55’ini olusturuyor. Dolayisiyla KOBI’leri dikkate almanin sanayimiz için en iyi stratejilerden biri oldugunu düsünüyoruz. Bu sebeple veriyle beslenen, izlenebilir ve esnek alt yapi sistemlerini KOBI’lere götürmemiz gerektigine inaniyoruz. Dijital dönüsüm bu alt yapiyi saglamakta ve firmalarimizin yesil dönüsümünü desteklemekle olur diyoruz” dedi.



“Finansman desteginin saglanmasi konusunda bizleri yanlarinda bulacaklar”

Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran, üretimde dijital ve yesil dönüsümün önemini vurgulayarak, “Biz, ileri teknoloji kategorisinde KOSGEB tarafindan orta yüksek ve yüksek olarak isaretlenen sektörlerin içerisinden üretim yapan, ürettigini dogrudan veya kurumsal firmalarin tedarik zincirinde yer alarak konu eden ve OSB’lerde faaliyet gösteren KOBI’lerimizin içerisinden 100 KOBI seçtik” seklinde konustu.



KOBI’lere finansman desteginin de verilecegini belirten Aran, “Seçtigimiz KOBI’lerimiz burada üretim bantlarinin yönetsel süreçlerinin dijitallesmesi, enerji verimliligi yatirim ihtiyaçlarinin belirlenmesi ve gereken noktalarda da en uygun maliyetle finansman desteginin saglanmasi konusunda bizleri yanlarinda bulacaklar” dedi.

Kaynak: İHA