Iki Ayda Karisi Ikinci Kez Kaçirilip Fidye Istendi

Adana’da 4 ay önce evlenen adam, esinin 2 kere kaçirildigini, ilk kaçirildiginda 20 bin dolar fidye ödeyip geri aldigini simdi de 25 bin dolar fidye istediklerini söyledi. Esi kaçirilan Salih Ismail, "Simdi nasil ödeyecegim bilmiyorum. Esimi özledim" dedi.

Iki Ayda Karisi Ikinci Kez Kaçirilip Fidye Istendi
Suriye’deki iç savastan kaçarak Adana’ya gelen tarim isçisi Salih Ismail (22), 4 ay önce Dilan Ismail (18) ile evlenip merkez Yüregir ilçesine bagli 19 Mayis Mahallesi’nde yasamaya basladi.

Iddiaya göre, 2 ay önce Dilan Ismail’i kimligi belirsiz sahislar sokak ortasinda kaçirdi ve esini arayip 20 bin dolar fidye istedi. Çaresiz kalan Ismail, polise dahi haber vermeyip dügün takilarini bozdurarak, sahislarin istedigi yere götürüp birakti. Birkaç gün sonra ise sahislar, Salih Ismail’in esini geri getirdi.

Yine kaçirdilar

Kaçirilan Dilan Ismail hiçbir sey anlatmazken, geçtigimiz hafta çöp atmak için disari çiktiginda yeniden kaçirildi. Yine fidyeciler Salih Ismail’e ulasti ve bu sefer 25 bin dolar para istedi. Çaresiz kalan genç adam, durumu polise bildirdi. Simdi ekipler her yerde kaçirildigi öne sürülen Dilan Ismail’i ariyor.

“Esimi özledim”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Salih Ismail, “Benim esimi kaçirdilar. Ilk kaçirdiklarinda 20 bin dolari ödedim. Simdi nasil ödeyecegim bilmiyorum. Esimi özledim, ona bir sey yaparlar diye korkuyorum” dedi.



“Baldizimin hayatindan endise ediyoruz”

Dilan Ismail’in enistesi Siyar Bilgiç ise baldizinin nerede oldugunu bilmedigini söyledi.

Bilgiç, “Bu kizi çöp atarken kaçirmislar. Ne istiyorlar ondan bilmiyoruz. Bu parayi nasil ödeyecegiz onu da bilmiyoruz. Bize mesaj attilar ’kiz Almanya’da su anda’ dediler ama dogru mu söylüyorlar bilemiyorum. Baldizimin hayatindan endise ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA