Emekli Imam Gelecek Nesil Için Dogadaki Meyve Agaçlarini Asiliyor

Karabük’te emekli imam 8 yildir gezdigi dogada yok olmak üzere olan meyve agaçlarina asilama yapiyor.

Emekli Imam Gelecek Nesil Için Dogadaki Meyve Agaçlarini Asiliyor
Sirinevler Mahallesinde yasayan 44 yasindaki Dursun Baskaya, 12 yil önce hobi olarak kendiliginden yetisen meyve agaçlarini asilamaya basladi.

Ormanlik arazide yetisen kiraz, visne, elma, limon gibi agaçlari her gün kilometrelerce gezerek tek tek bulan Baskaya, bunlara göz ve kalem asisi uyguluyor.

“Tespitini yapip asilama islemlerini yapmaktayim”

Dursun Baskaya, gazetecilere yaptigi açiklamada, “Sehir ormanimizda 270 dönüm alan var burada. Aralarinda aci meyveler var. Elma, armut, kiraz gibi. Onlarin tespitini yapip onlarin asilama islemlerini yapmaktayim. Bunlari niçin yapiyoruz? Bunlari gelecek kusaklarimiz, gelecek nesillerimiz gelecek çocuklarimiz artik bir elmanin hangi agaçta elma agacini görmez oldu. Hep hazir aliyoruz. Istiyorum ki burada yürüyüs yapanlar, dogada yürüyüs yapanlar, gezenler, sporlarini yapanlar, bisikletine binenler. Buradaki meyvelerden, çesitli meyve agaçlarindan, dalindan koparsinlar, elmayi bir dalinda yesinler. Umumi alan oldugu için herkesin istifade edebilecegi bir mekan olmasi sebebiyle insallah onlara güzel bir hizmet sunmayi hedefliyorum” dedi

2012 yilindan beri hobi olarak yaptigini belirten Baskaya, “Emekli olmadan da kirsal bölgede görev yaptigim için umumi alandaki meyve agaçlarina sürekli böyle baktim. Aci olan meyveler vardi. Orada basladim bu ise. Orada da yaklasik 200’ün üzerinde meyve agaci asilamam programim oldu. Oradaki elmalar, armutlar kirazlar büyüdüler. Meyve veriyorlar. Meyvelerini oradaki halk, mahalle sakinleri yiyorlar. Bazen bana telefon ediyorlar. Seviniyorum, bu güzel bir duygu benim için” diye konustu.

Sirinevler Mahallesindeki sehir ormaninda da 200’ün üzerinde asilama yaptigini ifade eden Baskaya sunlari söyledi: “Çesitli, her türlü meyvelerimiz var. Elmasindan, kayisindan, eriginden, kirazindan, visnesinden. Hatta Hünnap’ina kadar var burada. Limon agacim bile var. Zeytin agacimiz var. Tabii küçük bazi yerdekiler ama neticede bugün dikmezsen yarin büyümezler. Yani bugün dikecegiz, yarin büyüyecekler ve gelecek nesiller bunlardan istifade edecek.”
Kaynak: İHA