Can Dostlar Için Bir Yilda 190 Ton Mama Üretildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait Mama Üretim Tesisi’nde 2023 yilinda üretilen 190 ton mama Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’nde bulunan kedi ve köpeklere verildi. Tesiste yapilan mama üretimi ile hem artan yemekler degerlendiriliyor hem de hayvanlarin yiyecek ihtiyaci karsilaniyor.

Can Dostlar Için Bir Yilda 190 Ton Mama Üretildi
Samsun Büyüksehir Belediyesi, hastane, restoran, üniversiteler, okullar gibi mekanlarda olusan artan yemekleri toplayarak Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi içerisindeki Mama Üretim Tesisinde islemden geçiriyor. Islem öncesinde toplanan bu yemekler belirli zaman araliklarinda gida laboratuvarlarinda kontrolden de geçirilerek sokak hayvanlari için gerekli besin ögelerini tasiyip tasimadigina bakiliyor. Günlük ortalama 500-550 kilogram arasinda mamanin üretildigi tesiste hazirlanan yiyecekler, merkezde bulunan köpek ve kedilerle sokak hayvanlarina veriliyor. Böylece hem artan yemekler degerlendiriliyor hem de hayvanlarin yiyecek ihtiyaci karsilaniyor. Mama Üretim Tesisi’nde 2023 yilinda üretilen 190 ton mama Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’nde bulunan kedi ve köpeklere verildi.



"Özel olarak üretiliyor"

Samsun Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Sube Müdürü Savas Kasap, Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’nde bulunan hayvanlarin tüm ihtiyaç ve bakimlarinin özenle yürütülen bir çalisma ile karsilandigini belirterek “Merkezimizin içinde Mama Isleme Tesisimiz mevcut. Sehrimizde bulunan 7-8 noktadan, hastanelerden, askeriyelerden, fabrikalardan topladigimiz artan yemeklerle can dostlarimizi besliyoruz. Bu artan yemekleri belli bir islemden geçirdikten merkezimizde kalan kedi ve köpeklere veriyoruz. Mamalarda protein kaynaklari, kemik suyu ile karbonhidrat kaynaklari birlestiriliyor. Kepek, ekmek, makarna gibi birçok karbonhidrat kaynagi kullaniliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA