70 Yasindaki Adam Sokak Ortasinda Darp Edildi

Zonguldak’in Devrek ilçesinde 70 yasindaki Mehmet Akkas gece saatlerinde evine gitmek üzereyken darp edildi. Köy muhtarindan yardim isteyen Akkas’in basina çok sayida dikis atilirken olayin failleri hakkinda çalisma baslatildi.

70 Yasindaki Adam Sokak Ortasinda Darp Edildi
Edinilen bilgiye göre olay önceki gün Devrek ilçesinde yasandi. 70 yasindaki Mehmet Akkas, gece saatlerinde misafirlikten döndügü sirada saldiriya ugradi. Vücuduna aldigi darbeler sonucu agir yaralanan Akkas, köy muhtarini arayarak yardim istedi. Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldirilan Mehmet Akkas’in basina çok sayida dikis atildi. Süphelendigi kisileri jandarmaya bildirerek sikayetçi oldugunu anlatan Mehmet Akkas, adalete güvendigini ve olayin sebebinin muhtarlik seçimleri oldugunu öne sürdü.

Baska bir adaya oy vermesi istendigi için sürecin bu duruma geldigini öne süren Akkas, söyle dedi:

"Ben aksam saatlerinde esim ile komsu ziyaretinden dönerken üç kisi yoluma pusu kurdu, darp edildim. Basima sopalarla vurulup ölümcül darbeler aldim. Köy muhtarimiz tarafindan ambulans ile Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldirildim. Beyin kanamasi geçirme tehlikesi karsi sabah saat 10’a kadar hastanede müsahede altinda kaldim. Basima 30’dan fazla dikis atildi. Benim sikayetçi oldugumu hakli oldugumu anladiklarindan engelli ogluma iftira atarak suçlayamaya kalktilar. Oglum köy halki tarafindan sevilen bir çocuktur. Jandarma ekipleri de köy halkina sorarak suçsuz oldugu anlasildi. Benim canima kast edenler baska bir sekilde iftiralar atarak ört bas etmeye kalkistilar. Ben adalete güveniyorum benim canim bir oydan önemli degil. Görüslerim farkli olabilir. 70 yasinda bir insanim. Karsi koyacak durumum da yok. Bu kisiler daha önce yakinlarimin mallarina zarar vererek göz dagi verdiler. Benim köyde huzurum kalmadi, psikolojik olarak da etkilenmeye basladim. Artik bu kisiler farkli bir adayi destekleyerek oylarimizi degistirtmeye çalisiyorlar. Adalete güvenin sonsuz bu kisilerin gerekli cezalari almasini istiyorum, köyde huzurumuz kalmadi."

Mehmet Akkas, yasadiklarini anlatirken göz yaslarina hakim olamadi. Olayin ardindan darp raporu olarak kendisini darp edenler hakkinda sikayetçi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA