Ahlatli Çiftçiler IPARD Hibe Destekleri Hakkinda Bilgilendirildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Tarimsal ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Mus Il Koordinatörlügü ve Ahlat Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan çiftçilere yönelik IPARD projeleri hibe destekleri hakkinda bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Ahlatli Çiftçiler IPARD Hibe Destekleri Hakkinda Bilgilendirildi
Ahlat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü’nde düzenlenen toplantida, Avrupa Birligi tarafindan kirsal alanlarda kalkinmayi desteklemek amaciyla gelistirilen IPARD projesi hakkinda çiftçiler bilgilendirildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, burada üreten, emegini ortaya birakanin yaninda olan IPARD ve TKDK’nin tanitim toplantisini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kaymakam Bingöl, gerçekten verimli olan, üretime katkisi olan projelerin her zaman karsiligini ve destegini buldugunu belirterek, “Sizlerin de emeklerini zayi etmeyecek sekilde basta tabi ki sayin Cumhurbaskanimiz ile Tarim ve Orman Bakanligimiz öncülügünde ilçemizde tarimin ilerlemesi için elimizden gelen tüm destegi sunmaya devam edecegiz. O kadar sansliyiz ki çok degerli bir cografyada, tarihin ve kültürün içinde yasiyoruz ama daha da sansli oldugumuz bir nokta var. Bölgenin en verimli, en kiymetli topraklarinda ve ovalarinda yasiyoruz. Bu ovalarda sizin gibi degerli çiftçilerle bulusunca ortaya çok güzel görüntüler çikiyor. Üretim degerlerimiz herhalde ildeki en yüksek rakamlari gösteriyor. Bunda sizlerin emegi, il, ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerimizin emegi oldukça fazla. Bizlerde bu sürecin basindan sonuna kadar elimizden geldigince destek vermeye çalisacagiz. Dogru projeleri dogru kisilerle bulusturup, dogru finansmanla destekleyip bu üretimin daha da yukari çikmasini saglamaya gayret edecegiz. Buradaki projelerle ilgili sunum yapilacak. TKDK ve IPARD’in Bitlis’te açilmasindan dolayi basta Bitlis Tarim ve Orman Müdürlümüze, Ahlat Ziraat Odasi Baskanimiza, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanimiz ile emegi geçen tüm sivil toplum kuruluslarina tesekkür ediyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan TKDK uzmanlari tarafindan TKDK ve Avrupa Birligi tarafindan aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amaciyla olusturulan IPARD programi kapsaminda desteklenecek sektörler ile yararlanma sartlari hakkinda sunum yapildi. Ayrica TKDK ve IPARD programi hakkinda bilgiler verilerek, IPARD programinda desteklenen sektörler ve destek limitleri, kimlerin basvuru yapabilecekleri, katilim için sartlar ve uygunluklari, destek verilen ve verilemeyen harcamalar ile proje süreçleri hakkinda güncel örneklerle detayli açiklama yapildi. Toplanti karsilikli görüs alisverisinin ardindan sona erdi.

Toplantiya Bitlis Tarim ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, TKDK Mus Il Koordinatörü Bünyamin Süne, Ahlat Ziraat Odasi Baskani Necat Demirden, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mesut Seker, bazi kurum amirleri ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA