Kagithane'de Camiye Giden Çocuklara Bin Bisiklet Hediye Edildi

Kagithane Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluslari ortakliginda düzenlenen ’Gençlik Uyaniyor, Ailecek Duada Bulusuyor’ adli projeyle camiye giden çocuk ve gençler bisikletle ödüllendirdi. Bin adet bisikletin teslim edildigi törene Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de katildi.

Kagithane'de Camiye Giden Çocuklara Bin Bisiklet Hediye Edildi
Kagithane’de ’Gençlik Uyaniyor, Ailecek Duada Bulusuyor’ adli proje hayata geçti. Kagithane Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluslari ortakliginda düzenlenen projeyle camiye giden çocuk ve gençler bisikletle ödüllendirdi. Her pazar günü ilçenin farkli camilerinde düzenlenen bulusma programiyla çocuk ve gençlerin camilere özendirilmesi ve dini pratiklerini yerine getirerek bilgi edinmesi amaçlandi. Projenin sonunda en az 10 kez camiye gelen çocuk ve gençlere bisikletleri, düzenlenen törenle hediye edildi. Törende bin adet bisiklet dagitildi. Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene Bakan Osman Askin Bak, AK Parti Istanbul Milletvekili Büsra Paker, AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Kagithane Kaymakami Niyazi Erten ve çok sayida aile katilirken programin ev sahipligini Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin yapti.

“Amaçlarimizdan biri de bagimlilikla mücadele”

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak da, Kagithaneli çocuklarin bisiklet sevincine ortak oldu. Törende Bakan Bak, spor yapmanin önemini vurgulayarak, çocuklarin spor yapmalarini tesvik etti. Törende bin çocuga bisiklet dagitildi ve Bakan Bak, kendisine armagan edilen bisikleti bir kiz çocuguna hediye etti. Bakan Bak, törende yaptigi konusmada, spor yapmanin önemini belirterek, "Bu çocuklarimiz her seyi hak ediyor. Amaçlarimizdan biri de bagimlilikla mücadele. Aileler, çocuklarini alarak spor tesislerine gelmeli. Hem vücut sagliklarinin hem de geleceklerinin güzel ve iyi olmasi için onlarin spor yapmalarini saglamaliyiz. Bütün tesisler ücretsiz emrinizde" ifadelerini kullandi.

“18 hafta boyunca bir eylemi ara vermeden yapan çocuklarimiza tesekkür ediyorum”

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe ise törende, “Degerli Belediye Baskanimiza çocuklarimizin benliklerin, kisiliklerinin olusmasi anlaminda bu tesvik edici kampanyasindan dolayi tesekkür ediyorum. 18 hafta boyunca bir eylemi ara vermeden yapan siz çocuklarimiza da tesekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Programimizin hayirlara vesile olmasini talep ediyorum” diye konustu.



“Sizlere bisiklet hediye etmekle kalmayip yolunu da yaptik”

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin de törende bir konusma yaparak spor alanindaki mevcut çalismalari degerlendirdi. Baskan Öztekin, “Camilerimizin manevi iklimini zenginlestiren çocuk ve gençlerimizi ödüllendiriyoruz. Sevgili çocuklarimiz, önümüzdeki bahar ve yaz aylarinda hepinizi bisikletlerinizle Yesil Vadi’ye bekliyorum. Sizlere bisiklet hediye etmekle kalmayip yolunu da yaptik. Kagithane’de 6 kilometre boyunca özgürce bisiklet kullanabileceginiz bir yolunuz var artik. Yasiniz daha çok genç. Sizleri okulda, spor sahalarinda, camilerde, bilim atölyelerinde, sanat merkezlerinde görmek istiyoruz” dedi.



“Bisikleti çok istiyordum”

18 hafta boyunca sabah namazina katilarak bisikleti alan Ali Yahya Çimen, “Kagithane Belediyesi’nin yapmis oldugu etkinlikte 15 camiye gittim sadece Nurpete Camii’ne gidemedim ama 10 camiden fazla gittigim için bu bisikleti almaya hak kazandim. Bisikleti çok istiyordum. Çok büyük bir maceraydi çok eglendik. Çok iyi arkadaslar da edindim Mevlüt Baskanimiza da çok tesekkür ederim” diye konustu.



“Bisiklet hayali aslinda o gün baslamisti”

Ali Yahya’nin babasi Yahya Çimen ise süreci, “Uygulamayi belediyemizin sitesinden gördük ve çocugumuza anlattik. Ali Yahya zaten namaza yatkin bir çocuk. Bisiklet hayali aslinda o gün baslamisti. Sadece bir hafta fire verdik. Basta Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Bey olmak üzere tüm sivil toplum kuruluslarina da tesekkür ediyoruz” seklinde anlatti.

“Aksamdan ‘Baba erken kalkalim, namaza geç kalmayalim’ seklinde tepkiler aldim”

Bisiklet almaya hak kazanan Mehmet Emin Yilmaz’in babasi Ahmet Yilmaz ise, “Öncelikle Kagithane Belediyesi’ne bu imkani sundugu için tesekkür ederim. Sabah namazlarina gittik. Çocuklarin heyecanini ben gördüm. Aksamdan ‘Baba erken kalkalim, namaza geç kalmayalim’ seklinde tepkiler aldim. Bu tepkiler çok güzeldi. Ayni zamanda tesvik amaciyla bisiklet hediye edilmesi de çok güzeldi. Herkese çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA