Sarikamis'ta Sariçam Agaçlari Arasinda Kayak Keyfi

Sarikamis’ta kayak pistlerinde kar kalinliginin 180 santimetreyi bulmasiyla kayak keyfi yasaniyor.

Sarikamis'ta Sariçam Agaçlari Arasinda Kayak Keyfi
Kayak severler Sariçam agaçlari arasinda, kristal kar üzerinde sevdikleriyle birlikte kaymanin keyfini çikariyor. Yüzlerce insanin yogun ilgi gösterdigi Sarikamis Kayak Merkezi’ndeki doluluk ise turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Hafta sonunu firsat bilen kayak severler, kar kalinliginin 180 santimetreye ulastigi, çig tehlikesin olmadigi, kristal kari, sariçam ormanlari ve uzun kayak pistleriyle dünyanin en güvenli kayak merkezlerinden birisi olan 2 bin 634 rakimli Sarikamis Kayak Merkezi’nin zirvesinde gönüllerince kayma imkani buldu.

“Sarikamis’in manzarasi çik güzel”

Sarikamis’a Bursa’dan geldigini ifade eden Ali Turna, “Bursa’dan geldik, Kars’i dolasmaya, gezmeye, Bursa’da kayak yaptim. Ama Sarikamis’in manzarasi, dogasi, Kars’in gezi kültür temasi çok daha güzel, bilmeyen, tanimayanlari Sarikamis’a bekliyoruz” dedi.



“Kayak Sezonu Mart sonuna kadar uzayacak”

Hafta sonunu Sarikamis’ta kayak yaparak geçiren Vali Ziya Polat, Sarikamis’ta kayak kaymanin ayricalik oldugunu kaydetti.

Vali Ziya Polat, “Turizmin ana hedefi kayak turizmi Sarikamis’ta, tabi bunun olmasi için de kar olmasi lazim. Sükür bereketli bir kar yagisi yasadik bu sene, suan pislerimizde her hangi bir sikinti yok. Biz sezonu uzatabildigimiz kadar uzatacagiz. Mart’in sonuna kadar sezon uzayacak görünüyor. Gelen insanimiz mutlu, otelcimiz mutlu, bizler mutluyuz. Insallah kristal karlar diyarinin keyfini tüm insanimiz, yerli ve yabanci tüm insanimiz yasamasini istiyoruz. Burasi doga harikasi bir yer. Sariçamlar arasinda kaymanin keyfini ender bulabilirsiniz. Tabi Sarikamis bir marka degeri oldu, olmaya da devam ediyor. Biz bu marka degeri üzerinden neler yapabiliriz onun çalismasi içerisindeyiz” diye konustu.

Sarikamis Kayak Merkezi’nin zirvesine çikan kayak severler, beyaza bürünmüs sariçam ormanlari arasinda, kristal kar üzerinde, kayak ve snowboard ile kaydi.

Sarikamis Kayak Merkezi, birisi kapali 5 telesiyej, toplam uzunluklari 33 kilometreyi bulan 9 pistte kayak severlere hizmet veriyor.
Kaynak: İHA