Çocuklar Türkiye'nin En Yüksek Köyüne Kayak Merkezi Kurulmasini Istiyor

BITLIS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bagli Türkiye’nin en yüksek köyü olarak bilinen Süphan Dagi’nin etegindeki Kiskili köyünde yasayan çocuklar, kar seviyesi ve uygun alani nedeniyle köylerine kayak merkezi kurulmasini istiyor.

Çocuklar Türkiye'nin En Yüksek Köyüne Kayak Merkezi Kurulmasini Istiyor
Türkiye’nin en yüksek rakimli köyü olan ve yilin 6 ayi kar altinda kalan Kiskili köyündeki kar en çok çocuklari sevindiriyor. Zorlu kis sartlari nedeniyle kis aylarinda ilçeye göç etmek zorunda köylülerin disinda geriye 10 hanenin kisi geçirdigi köyde, çocuklar bos zamanlarini kayarak geçiriyor. Süphan Dagi eteginde oldugu için dagcilarin ugrak mekani haline de gelen Kiskili köyündeki çocuklar, bölgenin turizme kazandirilmasi ve kayak merkezinin kurulmasini istiyor.

Eren Yoldasçi isimli çocuk, köyü kayak merkezi kurulmasini istediklerini belirterek, “Bizim köyümüze kayak merkezi sart” dedi.

Rahmi Yoldasçi ise köylerinin Türkiye’nin en yüksek rakimli köyü oldugunu belirterek, “Metrelerce kar yagiyor. 6 ay kar yerden kalkmiyor. Bos zamanlarimizi kayarak geçiriyoruz. Bölgemiz kayak merkezi için uygundur. Dagcilarin ugrak yeri oldugu gibi kayak merkezinin de kurulmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA