Artvin'de Çig Altinda Kalan Is Makinesi 10 Gün Sonra Çikartildi

Artvin’in Borçka ilçesinde 6 köyün bagli oldugu Camili bölgesinde yol açma çalismasi sirasinda çig altinda kalan ekskavatör, 10 gün sonra kar altindan çikartildi.

Artvin'de Çig Altinda Kalan Is Makinesi 10 Gün Sonra Çikartildi
Gürcistan sinirinda UNESCO korumasi altinda bulunan ve içerisinde 6 köyü barindiran Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanina sahip Camili (Macahel) Vadisi’nde kis agir geçiyor. Kar kalinliginin yer yer 2-3 metreyi buldugu 1900 rakimli Camili (Macahel) Geçidi’nde kar temizlik çalismalari yürüten Osman ve Mikail Önder kardeslerin geçtigimiz günlerde havanin kararmasi ve çig tehlikesi nedeniyle ekskavatörü park edip bölgeden ayrilmasinin ardindan çig meydana gelmis, araç metrelerce kar altinda kalmisti. Ekiplerin is makinasini biraktigi bölgeye ulasmalari bir haftayi buldu. Yaklasik 10 metre karin altinda kalan is makinesi, is makinasi ve küreklerle yürütülen 2 günlük çalisma sonrasinda bulundugu yerden çikarildi. Kabin bölgesinde hasarlar olusan ekskavatör çalistirilarak yeniden görevine devam etti.

Yasanan talihsiz olayi anlatan operatör Osman Önder, “1850 rakimli Macahel Geçidi’nin eteginde 1500 rakimli bölgedeyiz. Geçen hafta yoldaki kenar banketleri kaldirmak için çalisma yapiyorduk. Hava aniden sertlesince makinamizi biraktik. Bu kadar kar yagacagini düsünmedik, yarin çalismamiza devam eder isimizi bitiririz dedik. Gecesinde çok kar yagdi, 1 hafta, 10 güne ancak ulasabildik. Bölgeye geldik, 3 saatlik arayis sonrasi makinanin yerini zor tespit ettik. Küreklerle is makinasinin demirlerini bulup çikarmak için çalisma baslattik. 2 gün süren yogun çalisma sonrasinda is makinamizi mahsur kaldigi yerden çikararak çalismalarimiza

devam ediyoruz“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA