Bagcilar'da 5'Inci Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bagcilar Belediyesi tarafindan düzenlenen “5. Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri” bu sene “Sehitler ve Gazze” temasiyla yapilarak 23 kategoride basarili olan isimlere ödülleri takdim edildi.

Bagcilar'da 5'Inci Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bagcilar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdigi ve Türkiye’nin önde gelen radyocularinin ödüllendirildigi Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri’nin bu yil 5’incisi gerçeklesti. Engellilerden olusan jüriler 1’incileri belirledi. Farkli kategorilerde Türkiye’nin en iyi radyocularina ödülleri sanat, siyaset ve spor dünyasindan taninmis kisilerin katildigi görkemli bir törenle verildi.

Radyo dinleyicileri ile birlikte engellilerin toplam 986 bin oy kullanilarak dereceye girenlerin ödüllendirildigi program, Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda yapildi. Programa sanat, siyaset, is ve medya dünyasindan önemli isimler katildi.

Renkli görüntülere sahne olan görkemli törende “En Iyi Radyo” ve “En Iyi Radyocu” basta olmak üzere 23 kategoride basarili olan isimlere ödülleri takdim edildi.

“Engelli vatandaslarimizin hayatimizin içerisinde yer almasinin ötesinde öncü bireyler olmasini istiyoruz”

Etkinligin ev sahipligini yapan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “ Bu sene 5’incisini düzenlemis oldugumuz programimizda ‘Sehitlerimiz ve Gazze’ temali bir baslik degerlendirdik. Bagcilar Belediyesi olarak özellikle radyo camiamiza ve radyocularimiza ehemmiyet veren bu anlamda çalismalarimizin mutlaka önemli bir merkezine Radyocularimizi koyma gayreti içerisinde olan bir belediyeyiz. Haberlesmenin en önemli unsuru olan Radyolarin 90’li yillardan sonra özellikle ben kendim iyi hatirliyorum. Hayatimda özel bir yer var radyolarla uyurduk biz radyo dinlerken uyurduk. 5’incisini düzenlemis oldugumuz bu aksamki ödül törenimizde bir milyona yakin vatandasimiz oy kullandi. Önemli bir katilim halen radyoculugun ve radyolarin ne kadar güçlü oldugunda bir göstergesi. Bizlerde Bagcilarimizda yapmis oldugumuz arastirmalarimizda yüzde 40 halen mavi yakali çalisanimiz var. Bunlarin bir çogunun günlük konfeksiyon atölyelerinde radyo dinledigini biliyoruz. Bu boyutu ile Radyocular atölyede programi ile çok degerli radyocularimizla atölye ziyaretleri gerçeklestiriyoruz. Dinleyenlerin özellikle ilgiyle dikkatle dinledikleri radyonun yildizlari ile bulusturmus oluyoruz. Engelli vatandaslarimizin hayatimizin içerisinde yer almasinin ötesinde öncü bireyler olmasini saglayan bir merkez haline geldik. Insallah arzumuz ve niyetimiz önümüzdeki dönemler istihdama da katilim noktasinda büyük bir sayiyi buradan çikarmak oldugunu da ifade etmeliyim” ifadelerini kullandi.

5’inci Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri’nde Engelsiz Mikrofon Ödülü Fatma Sahin’e, Hayata Tutunanlar Özel Ödülleri Funda Akçaglar ve Abdul Muhsin Çelikten’e, Yasam Boyu Onur Ödülü Zihni Göktay’a, Engelsiz Mikrofon Özel Ödülü TRT Istanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez’e layik görüldü.

Kaynak: İHA