Heyelanda Evlerini Terk Eden Vatandaslara Yardim Eli Uzandi

Niksar Sosyal Yardimlasma Vakfi, Günebakan köyünde meydana gelen heyelan sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaslarin ihtiyaçlarini belirlemek ve yardimlarini saglamak amaciyla inceleme yapti. Heyelanin etkisiyle evleri bosaltmak zorunda kalan vatandaslarla dogrudan görüsülerek, yasadiklari zorluklar ve ihtiyaçlari dinlendi.

Heyelanda Evlerini Terk Eden Vatandaslara Yardim Eli Uzandi
Yapilan incelemeler sonucunda, evlerini terk eden vatandaslarin birçogunun barinma ihtiyaçlarini akrabalarinin yanlarinda karsiladigi belirlendi. Niksar Sosyal Yardimlasma Vakfi personeli, magdur durumda olan vatandaslarin barinma taleplerinin olmadigini ifade etti.

Ancak, heyelan sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaslarin diger temel ihtiyaçlarini karsilamak adina harekete geçildi. Vakif tarafindan, magdur vatandaslara gida kolisi yardimi yapilarak, acil ihtiyaçlarina destek olundu. Bu süreçte, Niksar Sosyal Yardimlasma Vakfi, genel müdürlükten hizli bir sekilde yardim ödenegi talep ederek, evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaslara ekonomik destek saglamak için harekete geçti. Hane basi 3 bin 500 TL olmak üzere toplamda 140 bin TL’lik yardim ödenegi talebinde bulunuldu. Niksar Sosyal Yardimlasma Vakfi Müdürü Nagihan Arslan, vatandaslarin yasadigi zorlu süreçte yanlarinda olarak, ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve dayanisma ruhunun güçlendirilmesi adina çalismalarina devam edecegini belirtti.

Niksar Kaymakami Çeçen: ’Tedbirler sayesinde can kaybi önlendi, riskli alanlar belirleniyor’"

Niksar Kaymakami Ekrem Çeçen, "Çok sükür önceden tedbir alindigi için herhangi bir can kaybimiz olmadi. Su anda yine 8 ev riskli durumda yikilabilir durumda. 4 ev bir cami minare yikildi, halen kayma bekleniyor. 40 ev bosaltildi, 8 evde riskli durumda su anda. Biz magdur olmamalari için vatandaslarimizi riske atmak istemiyoruz, AFAD tarafindan su anda tüm köy dron araci ile lazerli araçla ölçümleri yapildi, hava görüntüleri alindi. Jeolojik olarak dron araciyla birlikte sadece kayan bölgenin degil tüm köyün görüntüleri alindi. Sonuçta baska yerlerde de kayma olabilir. Ya da ileri ki yillarda kayma olusabilme ihtimaline karsi. Köy muhtari ve köylüler tarafindan önerilen yerler var. Köyün yerlesimi için, uygun olup olmadigi konusunda lazerle görüntüleme topografik olarak yer etüdü yapilmis olacak. Böylece vatandas 50-100 yil sonra karsilasabilecegi riskli alanlara yerlestirmemis olacagiz. Veya riskli alanlar varsa tespit edilirse oralarda tahliye edilecek” dedi.

Kaynak: İHA