IYI Parti Sözcüsü Zorlu'dan 'Afis' Açiklamasi

IYI Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu, ’afis’ tartismalarinin üzerinden 24 saat geçmesine ragmen anlasmis olduklari sirketten kendilerine bir geri dönüs olmadigini belirterek, "Zannediyorum bilgiyi dogru yerden almiyorlar. Onun için mesela Sayin Murat Ongun’dan bilgi almak isterlerse durumunun gerçekligini, detaylarini çok daha net bir sekilde görmüs olacaklari düsüncesindeyim" dedi.

IYI Parti Sözcüsü Zorlu'dan 'Afis' Açiklamasi
IYI Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürsad Zorlu, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’ne yönelik hazirliklarinin devam ettigini belirterek, 17 büyüksehir, 26 il, 265 ilçe ve 38 beldede adaylarini açikladiklarini ifade etti.

Zorlu, basin toplantisinin sonunda gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi. IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in partisinin seçim afislerine yönelik sansür açiklamasinin ardindan CHP Genel Baskani Özgür Özel ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun verdigi cevaplarin sorulmasi üzerine Zorlu, sunlari söyledi:

"Öncelikle bu süreci bir kez daha vatandaslarimiza hatirlatmak istiyorum. Tek basimiza seçime katilma karari almamizdan itibaren iki yumruk arasina sikistirilmak istenen milletimizin bu mücadeleye ortak olusu engellenmek istendi. O anlamda önümüze engeller konulmaya gayret edildi. Genel baskanimizin dünkü yaptigi açiklamada bazi sözleri bazi medya organlari tarafindan çarpitilarak verilmistir. Biz hem sarayin hem de bugün karsimiza çikarilan bu engellerin de altini çizerek özellikle vurguladik. IYI Parti kuruldugunda uzunca bir süre çok büyük engellemelerle karsilasti. Barikatlar kuruldu, araçlar engellendi, salonlar verilmedi, elektriklerimiz kesildi. Bunlari yapanlar kimdi, genel baskanimiz dün bunlari da ifade etti.

Dedi ki; ’Bunlarin yanina yeni bir tane daha engelleme eklendi.’ Bunun altini çiziyorum. Çünkü bazi yayin organlari burada dem vurarak demlendiklerini unutup, baska noktalara tartismayi tasima gayreti içerisinde oldular. Biz bu seçim sürecinde de seçim kampanyamizi yürütme anlayisi ile prosedürleri tamamladik. Üç büyüksehirde pazartesi günü itibariyla tüm vatandaslarimiza sunacagimiz tanitim afislerimiz billboardlara çikacak ve bunlari vatandaslarimizin takdirlerine sunmus olacaktik. Ilgili yüklenici sirketle anlasmamizi yaptik, sözlesmemizi yaptiktan sonra ücretimizi gönderdik. Bu manada pazar günü söz konusu illerde billboardlara konumlandirmak üzere baskilar da alinmaya baslandi. Ama ne olduysa o arada ilgili sirket bize geri döndü ve bu afisleri, bu sloganlari bu haliyle kullanmalarina izin verilmedigini bildirdi. Tekrardan vatandaslarimiza göstermek istiyorum. ’Tek adam baskisina, es baskan kavgasina da mecbur degilsin’, bir digeri ’Cumhuriyete savas açana da teröre alan açana da mecbur degilsin.’ Ne zaman görülmüstür bir siyasi partinin propagandasinin, milletine sundugu taahhütlerin bir belediye tarafindan belirlenmek istenmesine. Dolayisiyla bunun siyasal rekabetle, demokrasiyle alakasi yoktur. Ilgili sirketten yazili olarak da bize bu cevabi vermelerini istedik, hala bir cevap yok. Sayin Imamoglu ve Sayin Özel bu konuda bir açiklama yapti, yanlis hatirlamiyorsam ikisinin de açiklamasinin üzerinden 24 saat geçti. Bize herhangi bir sekilde bu sirketten, anlasmamiz oldugu halde, parasini ödemis oldugumuz halde ve birisi CHP’nin genel baskani, digeri Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani bu açiklamalari yapmis olmalarina ragmen herhangi bir olumlu seyir, adim, girisim olmamistir. Zannediyorum bilgiyi dogru yerden almiyorlar. Onun için mesela Murat Ongun’dan bilgi almak isterlerse durumunun gerçekligini, detaylarini çok daha net bir sekilde görmüs olacaklari düsüncesindeyim."

CHP Genel Baskani Özel’in Aksener’e yaniti

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Eskisehir’de yaptigi konusma üzerinden kendisine tepki gösteren IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’e verdigi cevabin sorulmasi üzerine ise Zorlu, "O iklimde yapildigi anda ortaya konulmak istenen bu ifadeler, bizim kabul edebilecegimiz seyler degil. Özgür Özel bunu kastetmedigini ifade etmisse, bu noktada ben genel baskanimizin degerlendirme yapmasi gerektigi bir noktada buna bir açiklama getirmeyeyim. Genel baskanimiz buna önümüzdeki günlerde deginecektir" dedi.

Kaynak: İHA