Biden, Siddet Olaylarina Karisan Yahudi Yerlesimciler Hakkinda Kararname Çikarmayi Planliyor

ABD Baskani Joe Biden, Filistin’in Bati Seria bölgesinde siddet olaylarina karisan Yahudi yerlesimcileri hedef alan bir kararname çikarmayi planladigini açikladi.

Biden, Siddet Olaylarina Karisan Yahudi Yerlesimciler Hakkinda Kararname Çikarmayi Planliyor
ABD Baskani Joe Biden, baskent Washington DC’deki Capitol Hill’de Ulusal Dua Kahvaltisi’nda açiklamalarda bulundu. Biden, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen saldirida hayatini kaybeden 3 ABD askerini anarak, ABD ve dünyanin dört bir yaninda pek çok kisinin hissettigi aci ve tutkuyu anladigini söyledi.



Israil ve Filistin arasindaki çatismalara deginen Biden, "Korkunç kosullar altinda yasayan herkes için, esir tutulan, bombardiman altinda olan ya da bir sonraki yemegin nereden gelecegini ya da gelip gelmeyecegini bilmeden yerinden edilen masum erkekler, kadinlar ve çocuklar için dua ediyoruz. Sadece baris için dua etmiyoruz, Israil halki ve Filistin halki için baris, güvenlik ve haysiyet için aktif olarak çalisiyoruz” dedi.

Gazze Seridi’ndeki esirlerin evlerine geri dönmeleri için "gece gündüz" çaba sarf ettiklerini ifade eden Biden, ayni zamanda "insani krizi hafifletmek, Gazze ve Israil’e baris getirmek ve iki halk için iki devletle kalici barisi saglamak" için çalistigini söyledi.



Filistin’in Bati Seria bölgesinde siddet olaylarina deginen Biden, söz konusu siddet olaylarina karisan Yahudi yerlesimcileri hedef alan bir kararname çikarmayi planladigini açikladi.

Kaynak: İHA