Genç Adam 15 El Ates Edilerek Öldürülmüstü Açiklamasi Saniklar Olay Gününü Ilk Kez Anlattilar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde Emrah Akkus’un sokak ortasinda 15 el ates edilerek öldürülmesine iliskin tutuklanan 3 sanik ile "delilleri yok ettigi" gerekçesiyle yargilanan genç kiz ilk kez hakim karsisina çikti. Durusmada sanik ve taniklar olay günü yasananlari anlatti.

Genç Adam 15 El Ates Edilerek Öldürülmüstü Açiklamasi Saniklar Olay Gününü Ilk Kez Anlattilar
Olay, 19 Ekim 2022 yilinda Kemalpasa Mahallesi Yali Cami Sokak’ta meydana geldi. Husumetli iki grup sokak ortasinda tartisti. Tartismanin büyümesiyle taraflar birbirine girdi. Abdullah A. (31), Çagri T. (23) ve Ömer K. (32) isimli üç arkadas, diger grupta bulunan Emrah Akkus’a kursun yagdirdi. Olay sonrasinda 3 süpheli olay yerinden kaçarak uzaklasti. Emrah Akkus hayatini kaybederken, yaralanan arkadasi Mehmet C. ise hastanede tedavi altina alindi. Yapilan arastirma neticesinde olaya karisan Abdullah A., Çagri T. ve Ömer K. ile "delilleri yok etmek" süphesi bulunan Nilüfer A. (22) gözaltina alindi. Ifadeleri sonrasinda Nilüfer A. serbest birakilirken, diger 3 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya iliskin hazirlanan iddianamede, Abdullah A., Çagri T. ve Ömer K.’nin yakin arkadas olduklari belirtildi. Emrah Akkus’un olaydan bir gün önce Abdullah A.’nin isletmeciligini yaptigi eglence mekanina gittiginin vurgulandigi iddianamede, burada kavga çiktigi ve olayda Abdullah A. ile bazi arkadaslarinin darp edildigi ifade edildi. Iddianamede, bu husumetten dolayi Abdullah A.’nin olay saatinden önce arkadaslari Ömer K. ve Çagri T.’ye "Olay var toplanin" seklinde sözler söyleyerek süphelileri eglence mekanina çagirdigi, sahislarin olay saatine kadar eglence mekani civarindaki sokaklarda Emrah Akkus’u arayip sorduklari bilgisine yer verildi.

Bu sirada Emrah Akkus’u taniyan 2 kisi ile saniklar arasinda omuz atma meselesinden kaynaklanan münakasa meydana geldiginin belirtildigi iddianamede, bu durumun maktule söylenmesi üzerine olay yerine gelen Emrah ve Mehmet C.’nin süphelilerle aralarinda tartisma çiktigi kaydedildi. Iddianamede tartisma sirasinda saniklarin daha önceden bu olay için aldiklari silahlarla yakin mesafeden çok sayida ates etmeleri sonucunda Emrah’i Akkus’un öldürüldügü vurgulandi. Iddianamede, olaydan sonra Abdullah A.’nin arkadaslariyla birlikte sevgilisi Nilüfer’in evine gittigi, silahlari saklamasini istedikleri, kanli kiyafetleri degistirip tekrardan eglence mekani sokagina geri döndüklerinin tespit edildigi kaydedildi.

4 sanik yargilaniyor

Nilüfer A. hakkinda "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan, Abdullah A., Çagri T. ve Ömer K. hakkinda ise "tasarlayarak kasten öldürme", "olasi kastla silahla yaralama", "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma" suçlarindan açilan davanin durusmasi, Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye baslandi. Durusmaya tutuksuz ve tutuklu saniklar, taraf avukatlari ve aileler katildi.



Abdullah A.: "Kavgayi ayirmaya çalisirken darp edildim"

Eglence mekaninin isletmeciligini yaptigini söyleyen tutuklu sanik Abdullah A., "Gece yarisi 00.30 civarinda kasada dururken disarida gürültü sesi duydum. Disari çiktigimda Emrah Akkus, yaninda ismini hatirlamadigim biri, benim personelim ve yerde yatan sahsi gördüm. Sahsin darp edildigini gördüm. Olayi ayirmaya çalisirken ben de darp edildim. Olay bu sekilde basladi.

Ben içeri kaçtiktan sonra Emrah ve arkadaslarinin içeri girmeye çalistigini gördüm. Olayi yapanlar 5 dakika sonra disari çikti. Gürkan abi gelerek bizi Emrah ve arkadaslariyla baristirdi. Zaten Emrah’i tanimiyordum" dedi.



"Emrah’in üstünde silah olabilecegini düsündüm ve ben de yere ates ettim"

Bir süre sonra Ömer K. ile yolda yürüdügünü söyleyen Abdullah A., "Bir süre sonra yolda tanimadigim 2 çocukla fark etmeden omuzumuz çarpisti. Çocuklar ve Ömer arasinda diyalog yasandi ama konusmayi hatirlamiyorum. Bir süre sonra biz is yerinin önünde otururken 5-6 kisi Ömer’in üstüne yürüdü. O sirada silahin patladigini duydum. Silah patlayinca Emrah’in üstünde silah olabilecegini düsündüm. Ben de bir el yere ates ettim, sonrasinda silahimin sarjörü yere düstü. Emrah’a karsi ne silah dogrulttum ne de ates ettim. Olay hizlica gerçeklesti ve oradan kaçtik" seklinde konustu.



"Saniklara ne silah ne de fikir verdim"

Olaydan önce arkadaslarini çagirip silah verdigi iddiasinin sorulmasi üzerine sanik Abdullah A., "Hiç kimseye silah vermedim. Arkadaslarimla görüstüm ancak silah vermedim veya onlarla darp edildigim olayini konusmadim. Saniklara ne silah verdim ne de fikir verdim. Olayla ilgili diyalog geçti ama devamiyla ilgili diyalog kurulmadi. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Ben Emrah’in ayaklarina dogru ates ettim. Korkuyla ates ettim. Olaydan sonra kiz arkadasimin evine 5 kisi gittik. Üzerimizde olayin soku vardi. Silahlarimizi ve kiyafetlerimizi çikararak masanin üstüne koyduk. Silahlari saklamak için kiz arkadasim Nilüfer’den bez istedim. Nilüfer’e bir sey anlatmadik. Daha sonra Tayfun isimli arkadasimla polisin yanina giderek olaylari anlattim. Üzerime atili suçu kabul etmiyorum. Ben kimseyi Emrah’i vurmasi için örgütlemedim, çagirmadim" diye konustu.



Çagri T.: "Emrah yerdeyken bana küfür edince ona tekme attim"

Sanik Çagri T. ise, "Olay günü Abdullah, ’Is yerinde sikinti oldu, gel dükkanda dur’ diye beni aradi. Gittikten yarim saat sonra bana tabancayi verdi. Herhalde dükkanda bir sey olursa koru diyerek tabanca diye verdi. Ben is yerindeyken silah sesi duydum. Disari çiktigimda Emrah da oradaydi. Korktugum için belimdeki silahi çikarip yere dogru 5 el ates ettim. Emrah yerdeyken bana küfür edince ona tekme attim. Sonrasinda olay yerinden kaçtik. Emrah’ta silah görmedim" seklinde konustu.



Ömer K.: "Omuz atma olayinin kavga çikarmak için kilif oldugunu düsünüyorum"

Yasananlari anlatan Ömer K. da, "Olay günü çocukluk arkadasim Abdullah’in islettigi eglence mekanina gittim. Abdullah maktul tarafindan darp edildigi anlari kameradan bize izletti. Emrah, Barlar Sokagi’nin müdavimi oldugu için ondan korktuk. Abdullah ile disari gittigimizde 2 kisinin bizi takip ettigini fark ettik. Sürekli elleri bellerindeydi. O gece 2 çocukla omuz çarpma meselesi yasandi. Çocuklardan biri Abdullah’a omuz atti. Ben çocuga baktigimda ’Neden bakiyorsun?’ dedi, olay çikmasin diye yola devam ettik. Bir süre sonra maktul yanimiza gelerek, ’Kim çocuklara artistlik yapiyor? Benim adim Emrah Akkus’ dedi.

Omuz atma olayinin kavga çikarmak için kilif oldugunu düsünüyorum. Ben Emrah’a omuz atma meselesini anlatmaya çalisirken Emrah gögsüme yumruk atti, küfür etti, elini arkasina atti, silah ya da biçak çekecegini düsündüm. Mehmet C. ve Emrah bana saldirdi. Bunun üzerine Emrah’in ayaklarina dogru ates ettim. Atislarim her daim yere yönelikti. Amacim öldürmek degildi. Öldürmek isteseydim Emrah’in basina ates edebilirdim. Küfür etmesine sinirlendigim için ayaklarina tekme attim. Olay sonrasi Nilüfer’in evine gittik. Abdullah telefonla birisi ile konustu ve Emrah’in öldügünü söyledi.

Eve gittik sonra polisler bizi aldi" ifadelerini kullandi.

Nilüfer A.: "Sahislar silah ve kiyafetlerini eve birakip çiktilar"

"Suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan yargilanan tutuksuz sanik Nilüfer A. da, "Olay günü evimdeydim, olaydan haberim yoktu. Saniklar eve geldiginde tedirginlerdi. Benden sürekli bez ve su istiyorlardi. Üstlerini kanli görmedim. Sahislar silah ve kiyafetlerini eve birakip çiktilar. Ne yapacagini bilemedim. Diger gün polisler ve Abdullah geldi. Silahini istedi. Çekmeceye koydugum tabancayi verdim, digerlerini vermek aklima gelmedi. Ikinci gelisinde kiyafet ve diger malzemeleri de verdim" diye konustu.



Emrah Akkus’un agabeyi: "Saniklar Sercan’in sözüyle hareket etmislerdir"

Saniklardan sikayetçi olan maktulün agabeyi, "Emrah esi dostu tarafindan sevilen birisiydi. Emrah ile isletme sahibi Sercan A. arasinda husumet yasanmistir. Olay sabah yasanandan bagimsizdir. Saniklar Sercan’in sözüyle hareket etmislerdir. Sercan ve Nilüfer dahil hepsinden sikayetçiyim" seklinde konustu.



Tanik Berke T.E.: "Emrah, Ömer’e elinin tersi ile vurdu. Silahlar patlayinca Okan ile kaçtik"

Baska suçtan tutuklu bulunan tanik Berke T.E., "Olay günü Okan ile beraber yürüyorduk. Abdullah ve Ömer isimli sahisla omuz atma meselesi yasandi. Ömer ile omuz çarpmasi yasadik ancak kendi aramizda hallettik. Okan ile çorba içmeye gittik. Emrah agabey de oradaydi, beraber sohbet ettik ancak omuz atma meselesini anlatmadik. Emrah agabey sarhostu. Bir süre sonra Emrah agabey, çorbacinin önünde birkaç kisiye tokat atti ancak ne sebeple oldugunu bilmiyorum. Sonra çorbacidan beraber çiktik. Ara sokakta Emrah ile Ömer’i gördük. Emrah, Ömer’e elinin tersi ile vurdu. Silahlar patlayinca Okan ile kaçtik. Ne benim, ne Okan’in ne de Emrah’in üstünde silah yoktu. Emrah’a hatirladigim kadariyla sadece sahislarla çarpistigimizi söyledik. Yasananlari çok hatirlamiyorum. Biz Okan’la Ömer ile Abdullah’i takip etmedik" seklinde konustu.



Tanik Okan A: "Emrah abi, saniklarin yanina giderek ’Çocuklara neden karisiyorsunuz, beni taniyor musunuz’ dedi"

Tanik Okan A. ise, "Berke ile yürürken Ömer ve Abdullah ile çarpistik. Biz karsi tarafi hiç tanimiyorduk, tesadüfen omuz çarpma olayi ve tartisma yasandi. Berke birilerini ararmis gibi yapti, karsi tarafta mekanin yerini söyleyerek ’Biz buradayiz, kimi çagirirsan çagir’ dedi ama Berke’nin telefonunda karti yoktu, kimseyi aramadi. Bu durumu gidip Emrah abiye söyledik. Emrah abi, saniklarin yanina giderek ’Çocuklara neden karisiyorsunuz, beni taniyor musunuz?’ dedi.

Ömer’in gögsüne tokat veya yumruk atti. Bunun üzerine karsi taraf silah çekti. Berke ile silah sesini duyunca kaçtik, bildiklerim bunlardan ibarettir" ifadelerini kullandi.

Tanik Ümit A.: "Sercan Emrah’i telefonla arayarak küfür etti"

SEGBIS ile durusmaya katilan tanik Ümit A., "Olay aksami eglence mekanindan çiktik ve yasli amca bana küfür etti. Bunun üzerine Emrah ile neden küfür ettigini sorduk. Aramizda konusma geçerken saniklar gelerek olaya karisti, arbede oldu. Ben olayi ayirmaya çalistim. Daha sonra Emrah ile olay yerinden ayrilarak çorbaciya gittik. Is yeri sahibi Sercan isimli sahis, Emrah ile telefonla konustu.

Emrah’in ’Küfür etme ayip ediyorsun’ dedigini duydum. Bir süre sonra Emrah’i 14-15 yasindaki bir çocuk aradi. Emrah gittikten sonra olaylarin yasandigini ögrendim" dedi.



Tanik Sercan A.: "Olay tarihinde yurt disindaydim"

Eglence mekaninin sahibi oldugunu söyleyen Sercan A., SEGBIS ile durusmaya katilarak, "Olay tarihinde yurt disindaydim. Abdullah is yerimi isletiyor. Emrah ile Abdullah’in arasinda tartisma çiktigini ögrendim. Baska arkadasimiz Gürkan, Emrah’in yanina giderek arayi bulmus taraflari baristirmis. Sonradan gece tekrardan olay yasanmis. Benim bildigim bundan ibarettir. Emrah daha önce yanimizda da çalisti. Abdullah’in telefonuyla Emrah ile konustum, aramizda herhangi küfürlesme olmadi. Sosyal medyada Emrah ile mesajlarimiz oldugu dogrudur. Ne yazdigimi hatirlamiyorum. Ben her yazdigim mesaji silerim" diye konustu.



Tanik Soner A.: "Sercan Emrah’in annesine küfür etti"

Dosyadaki son tanik Soner A. ise Emrah Akkus ile ev arkadasi olduklarini belirterek, "Ümit abi ve Emrah ile eglence mekanina giderek bir seyler içtik. Biri Ümit abiye laf söyledi.

Emrah, ’Sen nasil benim misafirime laf söylersin’ dedi.

Sercan’in mekanindan 2-3 kisi gelerek olaya karisti. Emrah, ’Siz karismayin’ dedi.

Sonra biri telefon getirerek Emrah’a verdi. Emrah telefonla Sercan isimli adamla konustu.

Emrah, Sercan’a küfür etmemesi gerektigini söyledi.

Emrah, Sercan’in annesine küfür ettigini söyledi.

Olay yatistiktan sonra çorbaciya gitti. Sonradan yasananlari bilmiyorum" seklinde konustu.

Saniklarin en agir sekilde cezalandirilmasini isteyen maktul ailesinin avukati, "Maktulün vücudunda 15 mermi girisi vardir. Maktulün basina tekme ile kasti sekilde vuruluyor. Saniklarin en agir sekilde cezalandirilmasini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk halinin devamina, gelecek celse taniklarin dinlenilmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA