Yesilkent Mahallesi'nin 40 Yillik Imar Sorunu Çözüldü

Avcilar’da nüfusu yaklasik 120 bini bulan Yesilkent Mahallesi imar planina kavustu. Mahallenin imar planina kavusmasiyla kapali pazar yerinde kazanlarla yemek dagitildi.

Yesilkent Mahallesi'nin 40 Yillik Imar Sorunu Çözüldü
Yesilkent Mahallesi’nde yaklasik 40 yildir devam eden imar sorunu çözüldü. Mahalle, itiraz sürecinin sona ermesiyle imar planina kavustu. Yaklasik 120 bin nüfusu bulan mahalle de durumu sevinçle karsiladi. Mahallede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslari 10 tane kuzuyu kurban etti. Yesilkenkent Mahallesi Kapali pazar yerinde düzenlenen programa Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Emegi geçen herkese tesekkür eden Baskan Hançerli, mahallenin sorunlarina iliskin çözümlere devam edeceklerini söyledi.

Imarda bulunan tüm faydanin mahalliye ait olacagini anlatan Baskan Hançerli, “Bugün en mutlu günlerimden biri. Yesilkentlilerle bulustuk ve benzer birçok toplanti oldu. O toplantilarda sözler verdik, yapacagiz dedik. Bu sözleri verdigimizde siz, ‘Baskanim bize çok söz verildi.

35-40 yildir bize söz veriliyor, duruluyor. Bizler verilen sözlere inanip, inanmamakta tereddüt ediyoruz’ dediniz. 40 yil sonra bu sözü tutmak, Yesilkent’e imari getirmek bize nasip oldu, bu yüzden bahtiyarim. Ve bunu birlikte basardik” diye konustu.

Konusmanin ardindan kazanlarda pisirilen kuzular, vatandaslarla dagitildi.
Kaynak: İHA