Siirt'te Karda Mahsur Kalan 6 Kisi Kurtarildi, Köy Yollari Ulasima Açildi

Siirt’in Pervari ilçesinde minibüsle karda mahsur kalan 6 kisi, ekipler tarafindan kurtarildi. Kapali köy yollari Il Özel Idaresine bagli karla mücadele ekipleri tarafindan açildi.

Siirt'te Karda Mahsur Kalan 6 Kisi Kurtarildi, Köy Yollari Ulasima Açildi
Pervari ilçesi Çavuslu köyünde gece yarisindan beri etkili olan kar yagisi nedeniyle Abdülhamit Olgan yönetiminde 56 AAJ 854 plakali köy minibüsü 5 yolcusu ile birlikte yolda mahsur kaldi. Ihbar üzerine Siirt Il Özel Idaresine bagli karla mücadele ekipleri yolun kardan temizlenmesini saglayarak, mahsur kalan minibüs ve 5 yolcuyu güvenli bir sekilde köylerine ulastirdi.

Öte yandan, Pervari’ye bagli Gökbudak, Geçittepe, Sögütönü, Belenoluk, Ormancik, Kislacik, Bent, Dügüncüler, Yapraktepe ve Dogan köy ve Sirvan ilçesinde ise toplamda 8 köy yolu ulasima açildi.

Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, Vali Dr. Kemal Kizilkaya’nin talimatlari ile Pervari ilçesine bagli 10 köy yolu, Sirvan ilçesinde ise toplamda 8 köy yolunun yagan kardan ötürü kapandigini belirterek, "Ekiplerimiz köy yollarina ivedi bir sekilde sevk edilerek yollarin tekrardan ulasima açilmasini saglamistir. Su an itibariyla kapali köy yolumuz bulunmamaktadir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA