Erzincanli Minik, Engelliler Için 60 Bin 'Mavi Kapagi' Bin Kilometreden Getirtti

Erzincan’da ilkokul ögrencisi Süleyman Zahid Yeniçeri, yaklasik 60 bin civarindaki mavi kapaklari bin kilometre yoldan Erzincan’a getirtti. Küçük çocuk, getirttigi mavi kapaklar sayesinde engelli arkadasinin tekerlekli sandalyeye kavusacagi günü bekliyor.

Erzincanli Minik, Engelliler Için 60 Bin 'Mavi Kapagi' Bin Kilometreden Getirtti
Erzincan’in Üzümlü ilçesi Fatih Ilkokulunda okuyan 9 yasindaki Süleyman Zahid Yeniçeri, ilçede düzenlenen ‘mavi kapak toplama’ yarismasi kapsaminda, engelliler için plastik mavi kapak toplamaya basladi.

Yeniçeri, topladigi kapaklarin daha hizli birikebilmesi ve daha çok engelli vatandasa sandalye kazandirilmasi için Istanbul’da ögretmen olarak görev yapan teyzesi Buse Nur Yardimci’dan destek istedi. Ögretmen Yardimci’da bu talebi kendi ögrencilerine iletti ve kisa süre içerisinde yaklasik 60 bine yakin mavi kapagin toplanmasini sagladi. Daha sonra Yardimci, toplanan mavi kapaklari Istanbul’dan otobüs ile bin kilometreden fazla uzaklikta olan Erzincan’a gönderdi. Ilkokul ögrencisi Yeniçeri, binlerce kilometre öteden gelen kapaklari alarak okula teslim etti.

“Insallah tekerlekli sandalyeyi alacagiz”

Mavi kapak toplamaya ilçede düzenlenen bir yarisma ile basladigini anlatan Süleyman Zahid Yeniçeri, “Toplanan kapaklarla engelli bir arkadasimiza tekerlekli sandalye alabilme sansimizin oldugunu ögrendim ve biraz kapak topladim. Daha sonra Istanbul’da ögretmen olan teyzem aklima geldi. Ondan kapak toplamasi konusunda yardim istedim ve teyzem de ögrencilerine iletti. Oradaki arkadaslar da kapaklari topladi. Teyzem toplanan kapaklari otobüs araciligiyla bize gönderdi. Bagcilar Malazgirt Ortaokulu ögrencileri bize yardimci oldu. Insallah tekerlekli sandalye alabiliriz” dedi.

Yeniçeri, mavi kapaklarin bir an önce dönüstürülüp engelli arkadasinin tekerlekli sandalyeye kavusacagi günü bekliyor.
Kaynak: İHA