AB Ve BM, Iran'da Düzenlenen Terör Saldirisini Kinadi

Avrupa Birligi (AB) ve Birlesmis Milletler (BM), Iran’in Kirman kentinde düzenlenen terör saldirisini kinadi.

Iran’in Kirman kentinde düzenlenen terör saldirisi, AB ve BM tarafindan kinandi. AB tarafindan yapilan yazili açiklamada, “AB, Iran’in Kirman sehrinde bugün meydana gelen bombali saldiriyi en güçlü ifadelerle kiniyor. AB, Iran halkiyla dayanisma içerisinde. Bu terör eylemi çok sayida sivilin ölümüne ve yaralanmasina yol açti. Düsüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte” denildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Sözcüsü Stephane Dujarric yaptigi açiklamada, "Genel Sekreter bugün Iran’in Kirman kentinde bir anma törenine düzenlenen ve 100’den fazla kisinin ölümüne, çok sayida kisinin de yaralanmasina yol açan saldiriyi siddetle kinamaktadir" ifadelerini kullanarak, "Genel Sekreter sorumlularin hesap vermesi çagrisinda bulunarak, hayatini kaybedenlerin ailelerine, Iran halkina ve hükümetine derin taziyelerini ifade ediyor. Yaralilara acil sifalar diliyor” dedi.

ABD’nin 3 Ocak 2020’de Irak’in baskenti Bagdat’ta düzenledigi suikast sonucu hayatini kaybeden Devrim Muhafizlari Ordusu Kudüs Gücü Komutani Kasim Süleymani’nin 4. ölüm yil dönümünde Kirman kentindeki mezari yakininda düzenlenen terör saldirisinda 103 kisi hayatini kaybetti, 141 kisi de yaralandi.
Kaynak: İHA