Nebi Hatipoglu Gençlik Bulusmasi'nda Ögrenciler Için Vaatlerini Açikladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile birlikte ‘Gençlik Bulusmasi’ etkinligine katilan AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, ögrencilere yönelik projelerini açikladi. Hatipoglu, ögrencilere sinirsiz ulasim imkani saglayan 50 liralik abonman kart ve kültür sanat harcamalarinda kullanilabilecek 500 TL’lik kart müjdesi verdi.

Nebi Hatipoglu Gençlik Bulusmasi'nda Ögrenciler Için Vaatlerini Açikladi
AK Parti’nin belediye baskan adaylari tanitim toplantisi için Eskisehir’e gelen Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, buradaki programin ardindan AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu ile beraber Eskisehir Vehbi Koç Kongre Salonu’ndaki ‘Gençlik Bulusmasi’ etkinligine katildi.

Düzenlenen etkinlikte ögrencilerle bir araya gelen Cumhurbaskani Erdogan ile Nebi Hatipoglu, salonda alkis ve tezahüratlarla karsilandi. Gençlerle sohbet eden Nebi Hatipoglu, Eskisehir’de yasayan gençler için birçok proje hazirlandigini belirtti.

Projelerin bir kismini açiklayan Hatipoglu, sunlari söyledi:

“Eskisehir’i ögrenci kenti olarak açikliyoruz ama buradaki gençler ögrenci olduklarini hissetmiyorlar. Biz bu konu hakkinda ögrenci arkadaslarimizla görüstük ve neler istediklerini sorduk. Aldigimiz geri dönüsler neticesinde bir sürü projemizi hazirladik ama bunlardan birkaçini açiklamak istiyorum. Açikçasi tüm projeleri açiklamak istemiyorum, çünkü ne söylersek bizim projelerimizi kendi projeleri gibi açikliyorlar. Öncelikle ögrencilerin yasadigi kampüs ve çevresindeki alanlarda internet ücretsiz olacak. Eskisehir’de ulasim çok pahali oldugu için ögrencilerimiz çok sikinti çekiyor. Biz ögrencilerimize bir ulasim karti planliyoruz. Bu kart bugünün fiyatiyla 50 liralik aylik abonman seklinde olacak ve ögrenciler istedikleri kadar ulasim saglayabilecekler. Ayrica ögrencilerin Eskisehir’deki kültür ve sanat etkinliklerinden daha çok faydalanabilmesi için ögrencilere yönelik ‘Kültür ve Sanat Karti’ çikaracagiz. Bu karttan aylik 500 TL’lik kültür ve sanat harcamasi yapabilecekler.”

Gençlik Bulusmasi’nda ögrencilerin Eskisehir Teknik Üniversitesi’ndeki (ESTÜ) ulasim konusunda sorunlar yasadigini, ulasim için çalisma istediklerini ifade eden Nebi Hatipoglu, “Degil ESTÜ, ulasim için çalisma her nereye gerekiyorsa oraya ulasimi saglayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA