Bu Fuara Dünyanin Dört Bir Yanindan 70 Binden Fazla Ziyaretçi Katildi

Dünya çapinda öne çikan bahçecilik ticaret fuari IPM Essen, 23-26 Ocak 2024 tarihleri arasinda Almanya’nin Essen sehrinde gerçeklesti. Bu yil 40’inci kez düzenlenen fuara, dünyanin dört bir yanindan bin 500’den fazla katilimci ve 70 binden fazla ziyaretçi katilim gösterdi.

Bu Fuara Dünyanin Dört Bir Yanindan 70 Binden Fazla Ziyaretçi Katildi
Fuar, iç ve dis mekan süs bitkileri; çiçekçilik, bahçe teknolojisi ve ekipmanlari, çiçekçilik ve bahçecilik tesis ve hizmetleri gibi bahçecilik endüstrisinin tüm alanlarini içeriyordu. Fuar kapsaminda, yeni ürün, hizmet ve teknolojilerin tanitildigi sergilerin yaninda dört gün boyunca çok sayida seminer ve etkinlik düzenlendi.

Bahçecilik sektörünün en önemli profesyonel bulusma noktasi olan fuar, sektör temsilcilerine yeni trendleri takip etme, is baglantilari kurma ve pazarlarini genisletme firsati sundu. Dünyanin en prestijli organizasyonlarindan biri olan IPM Essen Fuari’na bu yil Türkiye’den 28 firma katildi.

Türk peyzaj ve süs bitkiciligi sektörünün geçmis çeyrek asirdaki önemli gelisimine paralel olarak, Türk firmalarinin yurtdisindaki fuar organizasyonlarinda daha fazla yer almalari dikkat çekti. Türkiye, bahçecilik alaninda dünya çapinda güçlenmeye devam ederken, IPM Essen’e katilan Türk firmalari, bu sektördeki yükselisin bir yansimasi olarak öne çikti. Bu kez, Türkiye Pavillonu’nda bir araya gelen Türk firmalari, binlerce profesyonel ziyaretçiye Türk peyzaj ve süs bitkiciligi sektörünün genis ürün ve hizmet yelpazesini sunma firsati buldu. Sakarya merkezli firmalarin olusturdugu pavillon, fuara katilanlarin yaklasik üçte birini temsil etti.

"Türk peyzaji sektörü son yirmi yilda önemli bir yükselis kaydetti"

PSB Anatolia fuari koordinatörü Remzi Adiyaman, IPM Essen 2024’ün Türk peyzaj ve süs bitkiciligi için bir dönüm noktasi oldugunu belirterek, "Türk peyzaj, süs bitkiciligi ve bahçe sanati sektörü son yirmi yilda önemli bir yükselis kaydetti.

Bu yükselisin merkezlerinden biri de Sakarya. Sadece üretim açisindan degil, sektörün yurt içinde ve yurtdisinda vitrini olan Plant Dergisi’nde medya ayagi da Sakarya merkezli. Önümüzdeki yillarda bu durum daha iyi anlasilacaktir" dedi.

Kaynak: İHA