2023'Te Diyarbakir'da Bin 500 Kilometre Yol Asfaltlandi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, 2023 yilinda kent merkezi ve kirsalda yaklasik bin 500 kilometre yol insa etti, 230 bin ton sicak asfalt serdi.

2023'Te Diyarbakir'da Bin 500 Kilometre Yol Asfaltlandi
Yol Yapim Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, 2023 yilinda yol açma, genisletme, stabilize ve yeni asfalt serme çalismalari kapsaminda, kirsal mahalle grup ve mahalle yollarinda önemli çalismalar gerçeklestirdi. Kirsalda grup mahalle yollarinda yeni yol yaparak ulasimda önemli sorunlari çözen ekipler, vatandaslarin güvenligi için özverili bir çalisma yürüttü.

Yollarin zeminlerinde herhangi bir bozulma yasanmamasi için sathi kaplama asfalt serilen yollarda alt temel ve temel çalismasi yürüten ekipler, ihtiyaç duyulan noktalarda kazi dolgu çalismasi da yapti. Çalismalarda ihtiyaç duyulan yollara beton asfalt, mahalle içi ve sathi kaplama asfalt sermeye uygun olmayan bölümlerin zeminine kilitli parke tasi dösendi.

Ekipler, merkezde bulunan caddeler, bulvarlar ve yeni açilan yollarda 230 bin ton sicak asfalt serdi, 17 ilçede devam eden çalismalarda ise bin 490 kilometre kirsal yolu tamamladi.

Kent merkezi ve kirsal mahallelerde yürütülen çalismalarda 530 bin metrekare parke tasi döserken, ilçe belediyelerine 665 bin metrekare parke tasi teslim etti. 32 bin metrekare kaldirim ve 27 bin 600 metre bordür çalismasi yapan ekipler, 54 aydinlatma diregi ile caddeleri isiklandirdi.
Kaynak: İHA