Yalova Belediyesi'nde Isçiler Yüzde 88'Lik Zammi Davul Zurnayla Kutladi

Yalova Belediyesi’nde en düsük isçi maasi yüzde 88 artarak 32 bin liraya çikti. Toplu is sözlesmesinde yüksek zammi mesaleler yakip davul zurnayla kutlayan isçiler, Belediye Baskani Mustafa Tutuk’u ise omuzlara çikardi.

Yalova Belediyesi'nde Isçiler Yüzde 88'Lik Zammi Davul Zurnayla Kutladi
Yalova Belediyesi bünyesinde yer alan Personel A.S. çalisanlarini ilgilendiren Toplu Is Sözlesmesi görüsmeleri sona erdi. Sözlesme Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda imzalandi. Yüzde 88 zam alan Yalova Belediyesi isçileri, davul zurna esliginde zammi kutladi. Belediye Baskani Mustafa Tutuk’u mesalelerle karsilayan isçiler, baskani omuzlarina çikararak sloganlar atti. Sözlesmenin imza törenine Belediye Baskani Mustafa Tutuk, HAK-IS Konfederasyonu’na bagli Hizmet-Is Sendikasi Bursa Sube Baskani Mustafa Yavuz ve belediye çalisanlari katildi.

Burada konusan Baskan Tutuk, “Bugüne kadar çok is yaptik. Bunlarin hepsini sizlerle birlikte yaptik. Biz sadece o güzel islere vesile olduk. 2020’de göreve geldigimizde mesailerin ödenemedigi bir tablo vardi. Allah’a çok sükür o günlerden kentsel dönüsümünü yapan, ana isale hattini yapan, bisiklet yollarini yapan, mesailerini ödeyen, mesaileri, ikramiyeleri ve maaslari birlikte veren bir belediye haline getirdik ama inanin bütün personelimizle, sahadaki personelimizden müdürlerimize hepsinin emegiyle, hepimizin inanciyla, hepimizin bu inanca ortak olarak verdigimiz alin teriyle bu oldu. Emekleri paha biçilmez olan siz çalisanlarimiz bizler için çok degerlisiniz. Çalisma arkadaslarimizin huzuru ve refahi için elimizden gelenin fazlasini yapmaya devam ediyoruz. Genel ortalamada yüzde 80’in üzerinde artis yaptik. Bu nedenle hem maaslarda hem de sosyal haklarda artislar oldu. Toplu Is Sözlesmesi’nde emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyor, sözlesmenin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Imzalanan Toplu Is Sözlesmesi ile isçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 65 oraninda zam yapilarak, en düsük isçi yevmiyesi günlük 500 TL’den 825 TL’ye çikartildi. Isçilerin yan haklariyla birlikte maaslarina genel ortalamada yüzde 88 oraninda zam yapildi. Sözlesmede isçilere Ramazan Bayrami ikramiyesi olarak gida yardimi ile 4 bin 500 lira, Kurban Bayrami ikramiyesi olarak da gida yardimi ile 6 bin lira ödeme yapilmasina karar verildigi belirtildi. Personelin fazla mesai çalismalarina yüzde 80, hafta tatili ücretlerine yüzde 65, dini bayramlarda çalisma ücretlerine de yüzde 148 oraninda zam yapildi.
Kaynak: İHA