TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi 'Karekod Sistemi Asayis Olaylarini Da Ortadan Kaldiracak'

Didim Soförler Odasi’ni ziyaret eden Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Baskani Fevzi Apaydin, “Bu yeni sistemde asayis olaylarini da ortadan kaldiracak” dedi.

TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi  'Karekod Sistemi Asayis Olaylarini Da Ortadan Kaldiracak'


Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu Baskani Fevzi Apaydin, Didim Soförler ve Otomobilciler Odasi’ni ziyaret etti. Genel Baskan Apaydin’i Oda Baskani Baris Sam ile oda yöneticileri agirladi. Ziyarette Türkiye’de sayili odalarin kullandigi baskili plaka basim odasi incelendi ve bilgiler verildi.

TSOF Genel Baskani Apaydin eski oda baskani Savas Cengiz’e hizmetleri için tesekkür ederek, çiktigi yeni yolda kendisine basarilar diledi.

Apaydin 1 Ocak 2024 itibariyle ülke genelinde karekodlu plaka uygulamasina geçildigini hatirlatarak, “Bu sistem için özel bir yazilim istedik ve gelistirdik. Bundan önce herkese plaka yapabiliyordu, basabiliyordu. Sahte plaka meselesi sorun oluyordu. Bu yeni sistemde asayis olaylarini da ortadan kaldiracak” dedi.



Karekodla aracin tüm bilgilerine kavusulacagini kaydeden Apaydin, “Sistem için ülkeyi 11 ayri bölgeye ayirdik. Sistem için seminerler verildi ve su ana kadar bir sorun yasamadik. Didim’de son sistemle bu çalismayi baslatti. Oda Baskanimiza ve yönetimine tesekkür ediyorum" diye konustu.



Plaka sistemleri sayesinde alinan vergilerden dolayi da devlete katki sunulacagini kaydeden Apaydin, 2023 yili için devlete 100 milyon TL para vereceklerini söyledi.



Didim Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Baris Sam ise ziyaretlerinden dolayi Genel Baskan Apaydin’a tesekkür ederek, odada yaptiklari çalismalarla ilgili bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Apaydin, yeni plaka basim sistemini inceledi.
Kaynak: İHA