MSB, Otizmli Çocugun En Büyük Hayalini Gerçeklestirdi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), Adana’da yasayan otizm hastasi Batuhan Ögdüm’ün gökyüzünde uçma hayalini gerçeklestirdi. Ögdüm, 10’uncu Tanker Üs Komutanliginda kalkis yapan uçaklari ugurladi, F-16 savas uçaginin simülatörünü kullanarak ise ilk uçus sertifikasini da almaya hak kazandi.

MSB, Otizmli Çocugun En Büyük Hayalini Gerçeklestirdi
Otizm hastasi 9 yasindaki Batuhan Ögdüm, Adana’nin Seyhan ilçesinde yasiyor. Havaciliga ve uzaya meraki olan Ögdüm’ün en büyük hayallerinden biri ise uçmak. Ögdüm’ün annesi Dürdane Ögdüm ise oglunun hayalini gerçeklestirmek için Milli Savunma Bakanligi Bakan Yasar Güler’e mektup yazdi. Anne Ögdüm, mektupta oglunun uçusa merakini ve havacilik sevgisinden bahsetti.

Bakan Yasar Güler, Anne Ögdüm’ün istegine kayitsiz kalamayarak Batuhan Ögdüm ile birlikte annesi ve kardesini Adana’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanligina ait 10’uncu Tanker Üs Komutanliginda misafir etti. Batuhan ve ailesi, burada pilotlar ve komutanlar ile keyifli vakit geçirdi.

Bunun yani sira Batuhan, üsten kalkis yapan uçaklari ugurladi ve el salladi. Öte yandan, Batuhan ve kardesi F-16 savas uçaginin simülatörünü kullanarak ilk uçus sertifikasini da almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA