Düzce'de Orman Köylüsü Artik Elektrik Faturasi Ödemiyor

Orman Köylerinde Günes Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yilinda Düzce ilinde sebekeye bagli günes enerjisi sisteminin (GES) kuruldugu 1 köyde 11 hane elektrige ücret ödemiyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlügünün Düzce ilinde bitkisel ve hayvansal üretimden isi yalitimina, mikro kredilerden ormancilik mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalisma yürütüyor. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Sentürk dogal kaynaklari koruyan ve enerji tasarrufu saglayan GES projesiyle orman köylüsünün kendi elektrigini üreterek giderlerini düsürecegini, ayni zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasina katki saglanacagini ifade etti.

2023 yilinda Düzce ilinde 1 köyde 11 aileye verilen sebekeye bagli GES elektrik üretimi temini için 770 bin lira kredi kullandirildigini, bu kredilerin 154 bin lirasinin hibe olarak verildigini belirten Sentürk orman köylüsünün elektrik faturasi ödemekten kurtulacagini ve üretilen elektrik enerjisinin vatandasin tükettiginden fazla olan kisminin ücreti ise aylik yine kendilerine gelir olarak yansiyacagini vurguladi.

Bölge Müdürü Mahmut Sentürk, ORKÖY kapsaminda 2023 yilinda oldugu gibi 2024 yilinda da kredi desteginin devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA