Bakan Göktas Açiklamasi 'Ocak Ayina Iliskin 863 Milyon TL Sosyal Ve Ekonomik Destek Ödemesi Yaptik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Ocak ayina iliskin 863 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapildigini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, çocuklarin sosyal açidan desteklenmesi ve egitim giderlerinin karsilanmasi için Ocak ayina iliskin 863 milyon TL SED ödemesi yaptiklarini bildirdi.

Çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocuklarin farkli ihtiyaçlarini gözeterek hizmetlerini çesitlendirdiklerini kaydeden Bakan Göktas, bu dogrultuda SED ile çocuklari ailelerinin yaninda ve sosyal çevresinden ayirmadan desteklediklerini ifade etti.

Bakan Göktas, çocuklarin milli degerlere sahip, kendine güvenen, egitimli ve saglikli birer fert olarak yetismeleri için tüm gayretleriyle çalistiklarini belirterek, “Bu kapsamda çocuklarin sosyal açidan desteklenmesi ve egitim giderlerinin karsilanmasi için Ocak ayina iliskin 863 milyon TL SED ödemesi yaptik” dedi.

Aile bütünlügünün korunmasina ve çocuklarin ailelerinin yaninda gelecege hazirlanmasina önem verdiklerini vurgulayan Göktas sunlari söyledi:

“Çocuklarin ekonomik gerekçeler nedeniyle ailelerinden kopmamasini amaçliyoruz. Çocuklarin aile ortaminda büyümelerinin toplumsal degerlerin korunmasinda vazgeçilmez bir rolü olduguna inaniyoruz. Aile odakli sosyal hizmet modellerimiz ile çocuklarin öncelikli olarak aile sefkati ve sicakligi ile yetisebilmeleri için gayret gösteriyoruz.”
Kaynak: İHA