Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mezununa Genç Sosyal Bilimciler Ödülü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Egitim Yönetimi bölümünden 2022 yilinda mezun olan ögrenci Emine Yazar Okumus, Dr. Ögr. Üyesi Birgül Ulutas danismanliginda tamamladigi “Bir Kamusal Egitim Deneyimi: EKI Armutçuk Özel Ilkokulu Üzerine Tarih sel Bir Analiz” baslikli yüksek lisans teziyle Türk Sosyal Bilimler Dernegi (TSBD)’nin Genç Sosyal Bilimciler Ödülünü almaya hak kazandi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mezununa Genç Sosyal Bilimciler Ödülü
Geçmisi 1967’ye kadar uzanan köklü bir kurum olan Türk Sosyal Bilimler Dernegi, sosyal bilimlerde disiplinler arasi çalistirmalari özendirmek amaciyla genç arastirmacilara her yil doktora ve yüksek lisans tezi ile makale/kitap dallarinda ödüller veriyor. 2023 yilinda yüksek lisans dalinda ödüle layik görülen yüksek lisans tezi, Bati Karadeniz ve Zonguldak’in egitim tarihinde önemli bir deneyimi temsil eden EKI Armutçuk Özel Ilkokulu’nu konu aliyor. 1953-1983 yillarini içine alan dönemin taniklariyla yapilan sözlü tarih çalismasi ve doküman inceleme yöntemlerini bulusturan yüksek lisans tezi ayrica Zonguldak’in refah devletleri dönemine isik tutuyor.

Ödüle hak kazanan Emine Yazar Okumus, 2009 yilinda Selçuk Üniversitesi Türkçe Ögretmenligi bölümünden mezun oldu. 2012-2016 yillari arasinda Diyarbakir’in Hani ilçesinde çesitli okullarda görev yapti. 2016-2017 Egitim Ögretim yilinda Kdz. Eregli Ormanli Ortaokuluna tayin oldu. 2019 yilinda Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Egitim Yönetimi Anabilim Dalinda yüksek lisansa basladi.

2022 yilinda yüksek lisansini tamamladi. Halen Kdz. Eregli Ormanli Ortaokulunda Türkçe Ögretmenligi görevine devam ediyor.
Kaynak: İHA