Rizeli Minibüs Soförü 'Insanlik Ölmemis' Dedirtti

Rize’nin Pazar ilçesinde kullandigi minibüste içerisinde ilaç poseti ve bir miktar para olan çantayi bulan sürücü yolcunun kendisine ulasmasini beklemeyerek içinde ilaç ve para olan çantayi sahibine ulastirdi.

Rizeli Minibüs Soförü 'Insanlik Ölmemis' Dedirtti
Olay Rize’nin Pazar ilçesinde meydana geldi. Pazar-Ardesen duraklarinda minibüs sürücüsü olarak çalisan Resul Bölükbas, araç bosaldiktan sonra temizlik islemine basladi.

Aracin arka koltugunda yolcularin unuttugunu düsündügü bir çanta buldu. Çantayi açtiginda içerisinde bir miktar Euro ve ilaç oldugunu gören Bölükbas, hemen bagli oldugu Pazar Soförler ve Otomobilciler Odasi’ni arayarak durumu bildirdi ve çantanin sahibinin bulunmasini bekledi. Uzun ugraslar sonucunda çantanin sahibi oldugu ögrenilen 74 yasindaki Ayten Memisoglu Pazar Soförler Ve Otomobilciler Odasi’na çagrilarak emaneti kendisine teslim edildi.

Olayi anlatan duyarli sürücü Bölükbas “Ardesen’den Pazar’a geldim. Yolcular indikten sonra araci temizlemeye basladim. Hemen arka koltukta bir çanta buldum. Içerisini açtigimda bir miktar Euro ile ilcalar vardi. Hemen Soförler odasini arayarak bilgi verdim ve bir an evvel çantanin sahibini bulabilmek için mücadele ettim” dedi.

Pazar Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Osman Yüksel ise araçlarda unutulan en ufak emanete bile sahip çiktiklarina vurgu yaparak “Bugün çantanin sahibini buldugumuz için çok mutlu olduk. Bizler soför esnafimizin oldugu gibi halkimizin da yanindayiz. En ufak bir emanete bile sahip çiktigimizin bilinmesini istiyoruz. Böyle duyarli davranisindan ötürü soför kardesimize tesekkür ediyoruz. Teyzemizin yüzü güldügü içinde ayrica mutlu olduk” ifadelerini kullandi.

Çantasinin bulunmasinin kendisini çok mutlu ettigini dile getiren Ayten Memisoglu ise “Çok mutuyum. Soförümüzden de baskanimizdan da Allah razi olsun. Ilaçlar benim için çok önemliydi. Raporla aldigim ilaçlardi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA