Karaman'da Minik Ögrencilerden Duygulandiran Etkinlik

Karaman’da Ilyas Küçüker Ilkokulu 3-B sinifi ögrencileri Pençe Kilit Operasyonu’nda sehit düsen 12 askeri anmak ve tüm sehitlere minnet duygularini iletmek için Karaman Sehitligini ziyaret etti.

Karaman'da Minik Ögrencilerden Duygulandiran Etkinlik
Minik ögrenciler sehitlige yaptiklari ziyaretinden sonra ellerinde Türk bayraklari ve ‘Sehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Hepimiz Mehmet’iz Hepimiz Askeriz’, ‘Her Türlü Terörü Lanetliyoruz’ dövizleriyle Il Milli Egitim Müdürlügü hizmet binasina gelerek Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’i ziyaret etti.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek bu çalismada yer alan idareci ve ögretmenlere tesekkür etti. Anadolu kapilarinin 1071’de açildigini hatirlatan Il Müdürü Çaliskan, “Vatan, bizim ortak paydamiz, üzerinde yasadigimiz ve sehitlerimizin kaniyla sulanmis topraklardir. Bu topraklari sevmek, korumak ve daha da güçlendirmek, hepimizin sorumlulugudur” dedi.

Sehitlerimiz, bu vatan ugruna canlarini feda eden kahraman insanlardir” diyerek konusmasini sürdüren Çaliskan, “Onlarin aziz hatiralarini, yüreklerimizde sonsuz bir minnetle yasatiyoruz. Bugün burada, onlarin emaneti olan aziz vatanimizi korumak ve gelistirmek, millet olarak ortak sorumlulugumuzdur. Aileleriniz sizi bizlere emanet etti. Biz de gelecek nesillerimizi size emanet edecegiz. Sizler bu vatanin gelecegi, umudu ve teminatisiniz. Egitim hayatiniz boyunca vatanseverlik degerlerini içsellestirmeli, bilgiyle donanmali ve ülkemizi daha ileriye tasimak için çaba sarf etmelisiniz” diye konustu.



“Sehitlerimizin hatirasina sahip çikmak, ülkemizi daha güçlü bir gelecege tasimanin anahtaridir”

Sehitlerimizin hatirasina sahip çikmak, ülkemizi daha güçlü bir gelecege tasimanin anahtaridir.” diyen Il Müdürü Mehmet Çaliskan, “Ögretmenlerinizin ve velilerimizin ögrencilerimize vatanseverlik bilincini asilamak, onlari millî ve manevi degerlerle donatarak yetistirmek, en önemli görevlerinizden biridir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgiyle büyüyen nesiller, daha güçlü bir Türkiye’nin temellerini atmamiza yardimci olacaktir. Ögrencilerimizin vatanseverlik ve sehitlik kavramlarini yüreginde hissederek, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarinlara yürümeyi sürdürecegine olan inancim tamdir. Ziyaretinizden dolayi sizlere tekrar tesekkür ediyor, vatanimiz için canini veren sehadet serbetini içen sehitlerimizi rahmet ile yâd ediyorum” seklinde konustu.

Ziyaret Il Millî Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’in ögrencilerle günün anisina çektigi fotograflarla sona erdi.
Kaynak: İHA