Maslak'ta Para Dolu Çantasini Unutan Çinliye Türk Polisinden Yardim Açiklamasi Para Dolu Çanta Sahibine Teslim Edildi

Maslak’ta bir mekanda kahve içmek için oturan Çin uyruklu sahis, içinde 220 bin lira olan çantasini sandalyede unuttu. Kafe personelinin polis ekiplerine ilettigi çanta ve paralar karakolda sahibine teslim edildi. Çinli adam, para dolu çantayi teslim eden polislere, “Vallahi billahi çok tesekkürler” dedi.

Maslak'ta Para Dolu Çantasini Unutan Çinliye Türk Polisinden Yardim Açiklamasi Para Dolu Çanta Sahibine Teslim Edildi
Sariyer Maslak’ta yasanan olayda, bir kahve isletmesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Çin uyruklu Long Ma, kahve içmek için elinde tasidigi çantayla bir kafeye oturdu. Birkaç dakika sonra aceleyle farkli bir yere geçmesi gereken Ma, çantayi sandalyede unutarak mekandan ayrildi.

Bir anlik dalginlikla para dolu çantayi unuttu

Bardaklari almak için masaya gelen kafe çalisani ise çantanin unutuldugunu fark ederek kafenin içine getirdi. Ardindan çalisanlar unutulan çantayi polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çantayi kontrol ettiklerinde içinde 220 bin lira nakit para, 3 evrak dosyasi, 3 sirket kasesi ve bir cep telefonu oldugunu fark etti.

Türk polisinden yardim eli

Evrak üzerindeki ismi ve cep telefonu numarasini kontrol eden ekipler, çantanin Çinli Long Ma’ya ait oldugunu anladi. Kayip ihbarinin bildirilmesiyle karakola gelen Long Ma, kayip çanta ve 220 bin TL nakit parayi polis ekiplerinden sag salim alarak onlara tesekkür etti.

“Bu parayi kaybetsem hayat nasil olurdu bilemiyorum”

Çantasi bulunduktan sonra büyük sevinç yasadigini aktaran Long Ma, “Türk polisine çok tesekkürler. Ben hiçbir yerde bulamadim. Siz çok kisa zamanda buldunuz. Vallahi billahi çok tesekkürler. Ben kahve içmek üzere disariya oturdum. Hemen bir yere geçmem gerektigi için çantami orada unuttum. Ardindan aksam yemek yerken polisler beni aradi. Çantamin içinde evraklarda numaram yaziyordu. Ben hemen karakola geldim ve olaylari anlattim. Gerçekten benim çantam çikti. Içinde 220 bin lira para vardi. Ben de Türkiye’de çalisiyorum. Bu parayi kaybetsem hayat nasil olurdu bilemiyorum” dedi.

Kaynak: İHA