Büyükkiliç, Vali Çiçek Baskanliginda Il Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Toplantisi'na Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek baskanliginda gerçeklesen, Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantisi’na katildi.

Büyükkiliç, Vali Çiçek Baskanliginda Il Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Toplantisi'na Katildi
Kayseri Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’ndeki Il AFAD Merkezi’nde gerçeklesen toplantiya, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Vali Yardimcisi Ömer Tekes, AFAD Kayseri Il Müdürü Osman Atsiz, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Afet Isleri Daire Baskani Gonca Arin, Itfaiye Daire Baskani Mustafa Metin Kizilkan, Kayseri Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hakan Dedebagi, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Sibel Livdumlu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile kaymakamlar, bölge müdürleri ve bürokratlar katildi.

6 Subat depremlerinin oldugu gün hep beraber söz konusu mekânda toplandiklarini ve ne yapacaklarini konustuklarini hatirlatan Vali Gökmen Çiçek, toplantida yaptigi açiklamada, “Bugün o günden sonra neler yaptik, hangi çalismalari yaptik ve sehrimizi depreme hazirlamak için neler yapiyoruz, neler yapacagiz, hem ilk basta bunlari hem de kis tedbirlerinde neler yapacagimizi planlamak için bir aradayiz” dedi.



"Kayseri’de bir AFAD Birlik Müdürlügü’nün kurulmasina karar verildi"

Vali Çiçek, 6 Subat depremleri sürecinde Kayseri’nin tüm kurum, kuruluslari ve vatandaslari ile bölgede akin akin yardima kostugunu dile getirerek, sunlari söyledi:

“Kendi sehrimizi de hem gördügümüz depremden oradaki tecrübelerimizden ders alarak neler yapabilecegimizi ve neler yaptigimizi, neler planladigimizi bugün hep beraber istisare etmek için bir aradayiz. Bu süreçte bir takim gelismeler oldu. Bizim için en sevindirici AFAD açisinda gelismelerden bir tanesi Büyüksehir Belediyemiz, milletvekillerimiz, biz, AFAD Müdürlügü’nün çalismalari ile Kayseri’de bir AFAD Birlik Müdürlügü’nün kurulmasina karar verildi.

Bu birligin Kayseri’de olmasi çok önemli. Bu birlik birebir afetlere müdahale edecek olan tecrübeli kurtarmacilardan olusuyor. Ayni zamanda ikinci bizim için müjdeli haber de AFAD Lojistik Binamizin yapiliyor olmasi. O da baslayacak. O da Kayseri için önemli adimlardan birisi. Bu süreçte hem kurum olarak çok çalismalar gerçekten yapildi. Hak sahipliginde bildigim kadari ile Çevre-AFAD is birligi içerisinde iyi yerlerdeyiz.”

Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet isleri Daire Baskanligi’nin çok daha fazla kendileri ile is birligi yapacagini da dile getirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç da bu çalismanin anlamli ve önemli bir çalisma oldugunun altini çizerek, “Önemli ve anlamli olduguna inandigimiz böyle bir çalismanin hayirli sonuçlar vermesini temenni ediyorum. 6 Subat depreminin adeta milat olarak, degisik depremler yasadik ama dünyada kendisinden söz ettiren böyle bir felaketi Mevla’m yasatmasin diye dua ediyoruz. Bizlerin de o süreç içerisinde yaptigimiz çalismalar, degerlendirmeler ve sonrasinda almamiz gereken önlemler düsüncesinde her kurumun üzerine düseni fazlasiyla yapmasi gerektiginin bilincindeyiz” diye konustu.

Muhtemel afetler için ayri bir alan olusturduklarini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeler olarak bu alanda yapmis oldugumuz daha önce çalismalara ilaveten son süreçte yapilmasi gereken çalismalari da gündemimize alip, Afet Isleri Daire Baskanligi basta olmak üzere adeta ayri bir alan olusturarak, bu konuda ne yapilmasi gerektigi, kurum ve kuruluslarla dayanisma içerisinde üzerimize düseni yapma yönünde is birligini önemsiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Karla mücadelede Kayseri, üzerine düseni fazlasiyla yapiyor"

Büyükkiliç, karla mücadelede Kayseri’nin üzerine düseni fazlasiyla yaptigini vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

“Kis hazirliklari konusunda zaten belediyeler olarak en önemli alanlarimizdan birisinin bu oldugunun bilincindeyiz. Çok sükür Kayseri tabiriyle ‘kari havada yakalama’ mantigi içerisinde karla mücadelede Kayseri, üzerine düseni fazlasiyla yapiyor. Karayollarimiz ve diger kuruluslarimiz da bu alanda üzerine düseni yapiyor. Tabi ki trafik kurallarina uymamiz da bu isin olmazsa olmazidir. Yollarimizin standartlarini yükseltiyoruz, sonrasinda nezaket kurallari içerisinde bir hatirlatmada bulunuyoruz. Ne olur kurallara uyalim, ne olur yollarin standardinin yükselmesinden dolayi asiri sürat yapmayalim diye hatirlatiyoruz. Kayseri’miz büyüksehirlerin konforunu yasatan, büyüksehirlerin sikintisini yasatmamaya özen gösteren, ulasim alaninda her türlü gerek araç, gereç gerekse altyapi açisindan üzerine düseni yapmaya özen gösteriyor. Yine Valiligimiz ile dayanisma içerisinde çalismalar yapmak suretiyle hem merkezi hem de tasrasiyla Kayseri’mizi daha yasanilabilir sehre dönüstürmeye gayret gösteriyoruz.”

Konusmalarin ardindan, toplanti kapsaminda sunumlar gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA